Първанов не бърза да прави от АБВ партия

Нели Чолашка 26 май 2014 в 15:18 4451 1

Георги Първанов

Работим и върху създаването на нов политически субект, и върху разширяване на АБВ като коалиция.

Така лидерът на движение АБВ Георги Първанов отговори на въпроса ще превърне ли движението в партия.

Съидейникът му Румен Петков обяви вчера , че вижда бъдеще за АБВ единствено като партия.

Първанов призна, че резултатите на АБВ на европейските избори са много по-ниски от очакваните. Коалицията около движението няма да има свой евродепутат.

Той уточни, че поема отговорност за резултата на АБВ, но не може да поеме отговорност за резултата на БСП.

На въпрос дали ще призове Сергей Станишев да подаде оставка като лидер на БСП, Първанов обяви, че не се меси във вътрешните работи на друга партия.

Според водача на листата на АБВ Ивайло Калфин избирателната активност в България е една от най-ниските, защото българите са търсили, но не са намерили алтернатива.

"Ако някой си мисли, че се е отдръпнал за малко и ще се върне, зле си е направил сметките. Много хора не искат да избират между БСП и ГЕРБ с някаква гарнитура от ДПС", коментира още Калфин.

Някъде бях казал, че може да разширим известния виц, че „политик и муха могат да се убият с вестник” - за политика може да се намери и друго оръжие – социологическа агенция. Така Първанов коментира неадекватните прогнози на социолозите преди изборите.

Наистина смятам за порочен факта, че може поръчково един или друг политик, платежоспособен, или партия, да се разправи със своя опонент и по пътя на социологическите проучвания, особено, когато разполагаш с много медии, в които да набиваш тези данни, да ги въртиш непрекъснато под различна форма.

Аз искам социологията да стане наука. Може би трябва да има лицензиране. На едно място бях казал, че ако един лекар сгреши, вие медиите, обществото ще го разкъса и с основание . Ако един социолог 20 години поред греши съзнателно- тежко, защото това е много тежко сгрешена диагноза.

Това е жестоко манипулиране на общественото мнение. Ще видите, че след два месеца ще излязат, защото сега ще се крият и ще видите какви ментори на обществото са, каквито са повече от 20 години. Някои от тези социолози са от времето, преди ние да влезем в политиката. Някакъв лиценз трябва да има и аз съм готов да обявя Комисията по лицензирането”, допълни Първанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews