От ГЕРБ отрекоха да са плащали за черен ПР срещу РБ

OFFNews 09 октомври 2015 в 19:00 3629 7

Изнесената информация за това, че ГЕРБ е плащал за черен пиар срещу Реформаторския блок, не отговаря на истината по никакъв начин.

Това заяви пред bTV директорът на пресцентъра на ГЕРБ Никола Николов.

По-рано днес Реформаторите разпространиха писмо, изпратено и до ГЕРБ, с въпрос към партията за това дали са плащали за „тенденциозни материали в медиите срещу лидери на РБ”.

В писмото си Реформаторите визират статия, в която представители на Гражданския съвет на РБ във Велико Търново изразяват мнение, че ценностите, които са били в основата на учредяването на Реформаторския блок, са били подменени.

Нито централното ръководство, нито това на великотърновската организации не е финансирало материали срещу опоненти, подчерта Николов.

Той призова да не се правят внушения и да не се цитират твърдения, които не са проверени.

Николов подчерта, че с Дарик, където е излязла статията, има сключено медийно партньорство, но тази публикация не влиза в него.

Изказването на Николай Николов беше направено пред депутата от Реформаторския блок Димитър Делчев.

„Аз приемем отговора на г-н Николов и искрено се надявам да е такъв. Може да е всичко, факт е, че нашите колеги са проверили, факт е, че не сме разследващ орган. За нас е важно да знаем, че тази кампания ще се води позитивно”, посочи Делчев.

Все пак от разговора не стана ясно кой е платил за публикацията.

По-късно от ГЕРБ изпратиха и писмо до Реформаторския блок след питането за черния ПР, в което отрекоха обвиненията.

Писмото е изпратено до председателя на предизборния щаб на Реформаторския блок Найден Зеленогорски и в подписано от председателя на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Публикуваме без редакторска намеса писмото на ГЕРБ:

За пореден път използвам възможността да уверя уважаемите колеги от Реформаторския блок, че ПП ГЕРБ категорично и по никакъв начин не си е позволявала да се занимава с организирането на черен ПР срещу когото и да било. Категорично заявявам, че ГЕРБ не финансира материали в медиите срещу политическите си партньори или опоненти. В духа на толерантността, за която всички говорим, бих помолил и призоват да не се правят подобни опити за внушения в тази посока.

Използвам възможността да Ви информирам още, че като председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ провеждам национална обиколна на страната и се срещам както със структурите на ГЕРБ, така и със симпатизанти от цялата страна. Срещите ни протичат под формата на конструктивен диалог и обсъждане на политики за развитие на всички региони в България. Заедно с хората от цялата страна работим за промяна, за европейски облик на общините и за видими резултати за хората Единственият тон. който структурите на ГЕРБ и аз като председател на Националния предизборен щаб на партията използваме, е позитивният и градивен тон.

В заключение, още веднъж заявявам, че както лично обявих в началото на кампанията, така и до края на кампанията. ПП ГЕРБ ще участва в предизборната кампания само и единствено с градивни политики и програми за развитие на всички български общини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки