Обвиняват кмета на Младост в шпиономания, тя отрича да е сменяла ключалки нощем

OFFNews 14 юни 2017 в 08:19 9115 1

Няма да подам оставка. Не сме си свършили работата, 6 месеца са прекалено малко за управление. 

Искам да кажа на г-н Кадиев и на ГЕРБ, че ние ще останем гражданско общество. Аз нямам корумпирани сделки, заяви районният кмет на Младост Десислава Иванчева по Нова тв. Инициативният комитет, който издигна кандидатурата й, както и част от "За зелен Младост" и партията на Георги Кадиев Нормална държава, подкрепила я на вота миналата година, оттеглиха доверието си от Иванчева. Преди ден оставка подаде и зам.-кметът Никола Вапцаров.  

Причините са цяла поредица и всички са фрапантни, обясни Вапцаров. Като пример той посочи некоректно отношение към администрацията, шпиономания; тършуване нощно време в кабинетите, смяна на ключалки; гонене на хора без причина и други. 

Според Иванчева смяна на брава се наложила заради отпуск на зам.-кмета, но това станало по обяд, а не през нощта. Тя отрече всички обвинения. „Всеки има собствено мнение. Двама души са споделили нещо в пространството и са иззели функцията, че са представители на инициативни комитети. Ние ще останем гражданско общество въпреки спънките и отрицателния пиар. Единствената ми ахилесова пета са гражданите”, коментира Десислава Иванчева. 

Кристиана Тодорова от инициативния комитет обясни, че се чувстват подведени от Иванчева, която й казала, че има нужните качества и ще се справи с позицията на кмет. Наречете го жажда за власт, ако искате, обясни тя. 

Общинският съветник Стефан Марков от РБ обясни, че работата на един районен кмет е да предлага решения, а не да ляга пред камерите. По думите му родите и директори на детски градини са търсели Иванчева заради проблеми с течове, а тя се е заключвала в кабинета си. 

Представители на "За зелен Младост", които подкрепят Иванчева, коментираха, че стоят зад нея, защото политическите партии не могат да й извиват ръцете и тя се бори със системата. 

Писмото на напусналия зам.-кмет Никола Вапцаров до Иванчева, с което той подаде оставка: 

Госпожо Иванчева,

С настоящето подавам оставката си като зам.-Кмет на р-н „Младост“. Мотивиран съм от дълбокото ми и непоправимо разочарование във Вас и липсата Ви на елементарно уважение към законите в сила в Република България. Не само неуважение към тези закони, но и липса на всякакъв капацитет да осмислите правната рамка, в която извършвате дейността си.

В допълнение на грубото погазване на закона, неразбирането какво се случва около Вас и ежедневните гаври със служителите в администрацията, Вие погазихте и каузата на Зелен Младост. Вие забравихте защо бяхте избрана и с каква задача бяхте номинирана от гражданите. С една причудлива комбинация от чиста проба некомпетентност и жажда да си осигурите втори мандат съумяхте да изпуснете всяка една възможност да спазите изборните си обещания. В допълнение на това, считам, че вие многократно сте нарушила и нарушавате клетвата си на районен кмет, а именно: „Заклевам се, в името на Република България, да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на Столична Община и да работя за тяхното благоденствие“.

Моралът не ми позволява да продължавам да съм част от тази гротеска. За краткото Ви управление Вие твърдите, че сте спряла строежите? Г-жо Иванчева, Вие спряхте „Младост“, но не и строежите в „Младост“. Общината не работи и служителите, който работят в нея, работят в страх. Страх от това, че когато Ви дават преписка, вие не може да осмислите написаното в нея и ще сметнете, че Ви лъжат. Една надежда крепи тези хора, същата надежда започна да става и моята мотивация да идвам на работа, а именно това, че Общинската избирателна комисия ще вземе решение относно вашият казус с конфликта на интереси и ще ви отстрани. Но тази надежда постепенно се стопи като ланския сняг.

За зла участ на „Младост“ Вие оставате кмет. При това положение, аз мога да направя само две неща. Първото е да си подам оставката, което правя с настоящето. Второто е да Ви дам искрен съвет като човек, който смяташе някога, че не сте толкова неудачна, колкото изглеждате (уви и тук оставам разочарован).

Съветът ми към Вас е – подайте си оставката! Подайте я с достойнство и високо вдигната глава, докато още можете. Не ставайте жертва на алчността си за власт и на зависимостта от новите Ви господари от СОС. Ако милеете за „Младост“ и за вашите съграждани, подайте си оставката. Ако имате елементарен срам и минимално чувство за самооценка би трябвало да Ви е болезнено ясно, че вие не ставате за тази длъжност. Трябва да признаете пред себе си, че вие нямате интелектуалните и лидерски качества да ръководите такова ведомство. С тази цел Ви припомням, че Вие бяхте издигната като кандидат и подкрепена от Нормална Държава само защото ВСИЧКИ останали хора, на които бе предложено да бъдат номинирани отказаха.

Вие бяхте буквално последният човек, на който беше предложена тази кандидатура. Всички преди вас, които имат елементарно чувство за отговорност отказаха, защото знаят колко е важен този пост. Само вие като един типичен бай Ганьо награбихте тази възможност.

Госпожо Иванчева, вие винаги ще останете част от нас, защото сме емоционално свързани, както доктор Франкенщайн със създаденото от него чудовище.
И като споменах Бай Ганьо, ще завърша с мисъл от неговият брилянтен автор:
„Пази Боже сляпо да прогледа!“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови