"Нова република" иска да спре рекламата на хазарта, за да укрепи семействата

Десният проект на Радан Кънев се обяви за рязък скок на доходите на учителите, съкращава администрацията наполовина

Антония Чорева 26 януари 2017 в 11:29 14776 19

Грижа за българското семейство и заздравяване на връзката с българските общности в чужбина - това са едни от приоритетите на новия десен проект "Нова република", който Радан Кънев представи вчера. 

Сред мерките за укрепване на семействата Кънев посочи и пълна забрана на рекламата на хазарт, защото именно чрез хазартния бизнес, по думите му, се източват парите на българските семейства и се рушат връзките в тях. "Ще спрем всякаква медийна реклама на хазарт и ще спрем съдействието, което държавни и общински органи непрекъснато оказват на хазартния бизнес", посочи Кънев в интервю за OFFNews.

Обещаваме да съкратим половината държавна администрация в България и да увеличим рязко ходохите на тези, които останат, добави десният лидер. Това ще стане, като се премахнат цели излишни нива на административно обслужване и се постави акцент върху онези служителии, които работят пряко с хората и фирмите; като се обединят различни администрации и като премахнем всичко това, което за последните 10 години се е надуло, благодарение на партийните назначения, а то наистина е половината – администрацията се увеличи двойно, посочи още той.

Друга конкретна цел на проекта, който има амбиции да участие в парламентарните избори, е рязко увеличение на бюджетите и доходите в образователната сфера. "Искаме преди всичко тези увеличения на заплати да не бъдат на глава по равно за всеки, а да отчитат принципа всекиму според заслугите. Хората да усещат, че във всяка една публична сфера растат според труда си, според образованието си, според знанията си, а не по партиен признак, както е било досега", каза Кънев пред OFFNews.

"Нова република" се обяви още за безкомпромисна борба с корупцията; нова икономика, основана на здрави регулатори; пълна свобода на малкия и средния бизнес от партиен рекет, от натиск на мафиотски и партийни обръчи, от привилегии при обществените поръчки.

Повече за проекта "Нова република" четете в интервюто.

Желан коалиционен партньор за новата платформа е партията на Христо Иванов "Да, България", обяви още Кънев. - "Ние желаем да има такава коалиция. Тя ще се казва, както се разберем. Никакви предварителни условия от наша страна. Важният въпрос е готови ли сме да си стиснем ръцете за най-големите и трудни промени, за които сме се борили рамо до рамо до момента."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

19

Вал

26.01 2017 в 20:49

Сезона на голите обещания е в разгара си...Всеки от всякъде обещава нещо...Има нема още два месеца ще си обещаваме и после идва анемията...Няма да има и спомен от тия обещания...

15256

16

mendi

26.01 2017 в 16:12

Гледах го сутринта. Ходил до пощата да вземе пенсията на майка си и се шокирАл че продават билетчета за лотария.
А я си представете ако вземе цял ден да се разхожда по улиците колко по належащи проблеми ще установи... Ама няма. Сега си се вози на служебния държавен автомобил и чат пат хоят да се снимат в метрото ама с охрана.
Но важното е че човека е видял най големия проблем на българското семейство - билетчетата за лотария.
Ех, реформирана нова България...

42249

14

Denis Rizanov

26.01 2017 в 14:11

Не трябва да се спира хазарта, а да се промени законодателството и5 всякакви "лотарии" да бъдат облагани с данък хазарт, а ставката да е поне 10%.
Хазартът като дейност е 100 години по-стар и от най-древната професия, вие знаете коя, и не може да бъде изкоренен защото е заложен в човешката същност. Всъщност най-древната професия се е появила именно заради хазарта.