Ексклузивно Манол Пейков купи къщата на Димитър Талев в Прилеп

Нинова ще пита членовете на БСП с кого да се коалират след изборите

БСП цели да е първа политическа сила

OFFNews 11 февруари 2021 в 11:38 1548 0

Снимка Асен Тонев/БТА

Коалиция “БСП за България” внесе документи в ЦИК за участие в парламентарните избори начело с лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Ще предложа на Националния съвет въпросът с следизборни и управленски коалиции да решим след изборите с вътрешно допитване. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след регистрацията на предизборната коалиция "БСП за България" в ЦИК.

Според Нинова, политиката, която се провежда, откакто е лидер на БСП, е борба със задкулисието в държавата и вътре в партията. "Няма да допуснем лобистки, групови и частни интереси да изкривят волята на хората, които са ни овластили, при сключване на управленска и следизборна коалиция. Думите ми вече са доказани. Въведохме прекия избор, ще продължим с тази политика. Хората, които ни овластяват трябва да решат каква власт искат", декларира Нинова.

Внесохме за регистрация 10 хил. подписа, целта ни е да бъдем първа политическа сила, каза още Нинова. Тя добави, че до седмица най-много ще бъдат подредени кандидат-депутатските листи в областните съвети. “До седмица също ще започнем представяне на нашата платформа. Тя е направена с грижа за хората и приоритетите ни са здравеопазване, образование, социална политика и икономика. Мерките, които сме заложили там, съотнасяме към един от най-важните проблеми за България - демографската катастрофа", заяви Нинова. Според нея напрежението, което се появи в партията заради подреждането на пълните листи ще приключи до седмица най-много

Твърденията, че ми е оказван натиск БСП да не подкрепи Румен Радев са лъжа, манипулация и изкуствено отклоняване на общественото внимание от парламентарните избори и промяна на модела на управление, заяви Нинова

Лидерът на БСП коментира и темата за протичане на предизборната кампания. "По съдържание нашата кампания ще бъде позитивна и конкретн. По форма - това, което позволява законът и заповедите на министъра на здравеопазването. Иначе използване на електронните медии за стигане до най-много хора с нашите послания", допълни още Корнелия Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови