Нинова: Путин ще дойде, добре дошъл е в България

OFFNews 25 юни 2017 в 08:34 10867 41

Президентът на Русия Владимир Путин е поел ангажимент да дойде в България след поканата на държавния глава Румен Радев. Путин е добре дошъл у нас, не разбирам десните лидери, които казват "как ще дойде по време на Председателството ни на ЕС". 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по Нова тв. Бързо производство, не такова, което се точи 10 години, минава давност и престъпникът остава на свобода. И справедливо производство - не решения от съдии по политически или икономически причини. Това означава за мен съдебна реформа от гледна точка на хората, каза още Нинова. 

"Президентът Румен Радев има пълната ми подкрепа в борбата с корупцията. Споделям напълно желанието му да решим въпроса. Споделям, че политическата класа няма воля да го направи, обяви Нинова по повод думите на държавния глава, че трябва да бъде създаден единен антикорупционен орган, който да се бори с корупцията по високите етажи на властта. Тя припомни, че по време на кампанията за президентските избори са говорили на тази тема и президентът е последователен в политиката си. На въпрос, дали има в момента реална борба с корупцията, Нинова заяви – "може би, не". Тя допълни, че е много важно какъв ще е съставът и правомощията на този антикорупционен орган: Трябва да намерим 15 души в държавата, които да не са по никакъв начин обвързани или зависими да взимат решенията си. Хора – абсолютно независими, добре платени и които се подчиняват единствено на убежденията си и закона.

Смесената система отговаря на очакванията на цялото общество - и на тези, които искат мажоритарен избор, и на другите, които не гласуваха за такъв на референдума на Слави Трифонов, обясни тя предложението на БСП за 120 мажоритарно избрани депутати и 120 чрез пропорционална листа. Избирането ще се извършва в един ден, а всеки има право да участва само в единия от изборите, ако е против другия вид, допълни Нинова. 

Руши се историята, паметниците на България, затова искаме да вземем Бузлуджа. Сега, защото съм начело на партията и мога да вземем решения, обясни Нинова желанието на БСП да получи право на ползване на Чинията на Бузлуджа. Тя разкри, че архитекти от цял свят искат да работят за възстановяването на паметника. Млада бг архитектка, която живее в Германия, вече била готова с проект, разкри Нинова.  

Тя подчерта, че премиерът Бойко Борисов не уважава институциите в България и даде като пример факта, че депутатите научавали какви са приоритетите за Председателството ни на ЕС от чужди медии.  Бойко Борисов обещава, след това не изпълнява – за мен това е тежък грях в политиката, каза още Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

38

Red or Dead

25.06 2017 в 19:21

ELPIDA,благодаря, че ми даде сили да продължа...

26179

36

ELPIDA

25.06 2017 в 19:04

Offnews, вота ми пак се рее нейде из небесата...

26179

35

ELPIDA

25.06 2017 в 18:58

Бастардите се кокошинят само когато са на сянка.
Опънат ли ги на първа бойна фронтова линия - и цял тир памперси няма да им стигне.

За малко отмора на "И сам Воинът е Воин"
https://www.youtube.com/watch?v=FxYw0XPEoKE
 
X

Да помогнем на украинските деца!