Нинова пише на Борисов: Изобщо не знам какво сте договорили с Македония

БСП предлага договорът за добросъседство да бъде обсъден в парламента

OFFNews 07 юли 2017 в 19:04 8579 6

Председателят на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до премиера Бойко Борисов, посветено на договора за добросъседство между България и Македония.

Външната политика на България изисква национално съгласие. Последната седмица се изразиха различни позиции за съдържанието и формата на договора. Ние не сме запознати с клаузите му, посочва Нинова.

"За да бъде нашата позиция аргументирана и отчитаща националния интерес на България, моля да ни предоставите проекта на договора. Предлагаме той да бъде обсъден в Народното събрание и заедно да изготвим позицията на България" - пише още в писмото.

Надяваме се договорът за добросъседство с Македония да бъде подписан през август, каза днес пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Документът ще бъде подписан в два екземпляра, на двата официални според конституциите на България и Македония езика. Тази клауза е непроменима, повече компромиси няма накъде да правим, обяви Захариева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12359

3

kibrito

08.07 2017 в 10:51

Г-жа Юда целуваше Зоран Заев при посещението му, а сега му подлага крак.

А на тролър, който се вписва със всичките си 20 акаунта и дава отрицателни оценки - да му изсъхне пръстчето с което кликване на минусите и топките, за да не се плоди продажната паплач.

12017

2

Кулин бан

07.07 2017 в 20:18

Комунистическите безродници и сега искат да застанат като стена между България и Македония.