Нинова: БСП ще е заедно с Татяна Дончева, АБВ и Кадиев на вота

С Мая Манолова разговори няма да се водят, заяви лидерът на партията

OFFNews 21 май 2021 в 10:35 7996 1

Голяма лява коалиция ще има за изборите на 11 юли. БСП довършва разговорите с Движение 21 на Татяна Дончева, АБВ на Румен Петков и "Нормална държава" на Георги Кадиев. Предстои подписване на споразумение. 

Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция на "Позитано" 20. Румен Петков и Георги Първанов няма да бъдат в листите, те не желаят, но ще дадат представители на АБВ, допълни тя. Споразумението е за предстоящите избори, но може да бъде продължено и за президентския вот, каза още лидерът на БСП. 

Нинова уточни, че на вота ще се регистрират като коалиция "БСП за България". Ще има и още партии, освен тези три, каза Нинова, но не съобщи с кои други формации се преговаря. От думите й стана ясно, че сред тях не е новата партия на Жан Виденов. Подписването на споразумението стартира от утре с АБВ и "Нормална държава", предстои още един разговор с лидера на Д 21 Татяна Дончева за уточняване на детайли, каза още Нинова. 

С Мая Манолова опитахме няколко пъти преди изборите да разговаряме, те отхвърлиха протегнатата ръка. Не предвиждаме разговори с "Изправи се! Мутри вън". 

Нинова отказа да коментира дали разцепването на коалицията на Мая Манолова е полезно за политиката у нас. 

С много висока степен на увереност твърдя, че този нов и широк формат ще доведат до по-добър резултат за левицата и за партиите в ляво, ще отвори диалога към политики в ляво-център, и ще даде възможност за промяна в политиките в България да бъдат лявоцентристки, и отваря широка врата за едно лавоцентристко управление, каза още Корнелия Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews