'Ние сме просто, извинявам се, със свалени гащи'

OFFNews 19 март 2022 в 16:23 7174 17

"Ние сме просто, извинявам се, със свалени гащи."

Това заяви депутатът и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов по темата с позицията на България за войната в Украйна в интервю за "Дарик радио".

"Демократична България" ще настоява за еърполисинг (охрана на въздушното пространство - б.р.), за бързо и масирано инвестиране в превъоръжаване и модернизация на българските въоръжени сили, както и за замяна на руските мигове, стана ясно от думите му. "Пак се готвим да дадем 300 млн. лв. на Путин" (за ремонта на изтребителите МиГ-29 - б.р.), добави Иванов.

Според него е абсолютно несериозно да се говори, че предоставянето на оръжие и боеприпаси на Украйна ни прави част от войната. "Ние сме част от тази война, защото сме непосредствено и пряко заинтересована страна. Ние граничим с тази война. Въпросът е да се защитим. Нашата най-добра защита е в Украйна и в бързо преминаване на режим "адекватност на нашите служби", каза Иванов.

Нов сблъсък в коалицията заради неизпратените оръжия за Украйна

"Да даваме бронежилетки и каски на Украйна ни прави част от войната, а да даваме кинти на Путин, това не ни прави част от войната, така ли? Хайде да сме малко по-сериозни", коментира той.

"Част от войната ни прави нейната характеристика. Путин води тази агресия, за да предефинира международния ред. От това дали ще успее, фундаментално ще се променят условията за националната сигурност на България. Ние ще стоим ли да се питаме на кое място сме в списъка на Путин от потенциални огнища за дестабилизация - в първата петица ли сме или в първата десетка. Първо преди нас са Молдова, Република Сръбска и Косово ли са, или сме малко преди Косово", добави Иванов.

Арестът на Борисов

Той коментира и ареста на Борисов, Горанов и Севделина Арнаудова във връзка с казуса с Васил Божков.

Според Иванов казусът с Божков е много сериозен и отива в сърцевината на целия корупционен модел, който съществува в България. Божков не е в България, но НПК позволява той да бъде разпитан дистанционно. Прокуратурата това не го направи, защото тя обслужва недосегаемостта на ГЕРБ", заяви Иванов.

Христо Иванов отново повтори, че статуквото в прокуратурата е бетонирано. "Затова е толкова важно фундаментално Гешев да се разкара, за да започне някакво размразяване в прокуратурата", добави той. 

Според него арестът на Борисов ще мобилизира ГЕРБ, но няма съмнение, че тези казуси трябва да бъдат разследвани.

Нови избори? Не

"Предсрочни избори няма да има. Кой иска да бъде премиер в момента, който да се чуди да даваме ли оръжие на Украйна или да не даваме. Трябва да ви кажа, че много желаещи няма. Всеки си дава сметка, че никой не може да предскаже тези избори от кого ще бъдат спечелени... да не би случайно Путин да ги спечели. Ще има по-скоро леко преформатиране на различни мнозинства в парламента", прогнозира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20

17

От ДабълГария по принцип са си хора които обичат да стоят без гащи. Първи са на София прайд.

20

15

Ако не е бил Сталин да отгледа и изучи майка му на Ицкаха сега нямаше да сме чували за ДабълГария. Черна неблагодарност.

20

14

Ами нали това искаха нашите "съюзници" от НАТО бе, Ицках. Рязахме танкове, самолети, ракети... Почвай да им ду.аш сега за помощ. Нали си на финансиране от САЩ?

23293

13

Стефан

19.03 2022 в 19:58

За Украйна.

-1200

11

Vas_sashk

19.03 2022 в 19:39

Верно е Ристе, вие сте Просто

3714

9

GB

19.03 2022 в 19:15

За неонацистите в коя държава говорите? В България? В Русия? В Украйна?