''Не е добър знак''. ГЕРБ поискаха отсрочка на планираната лидерска среща с ПП-ДБ

Срещата остава за утре, съобщи съпредседателят на ПП Кирил Петков

Ружа Райчева 04 юли 2023 в 17:11 3538 2

Даниел Митров, Христо Иванов и Даниел Лорер в парламента

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Даниел Митров, Христо Иванов и Даниел Лорер в парламента

Планираната за днес лидерска среща между парламентарните групи на ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" така и не се състоя.

Днес в Народното събрание съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов съобщи пред журналисти, че от ГЕРБ са поискали отсрочка. Той каза, че все още не е ясно за кога.

Христо Иванов заяви, че лидерската среща е важна, защото може да доведе до по-добра стабилност на управлението и по-голяма яснота за поетите ангажименти от страна на двете коалиции.

"От тази гледна точка отмяната на тази среща не е добър знак", каза той и добави, че се надява да става дума за "моментно логистично затруднение".

По-рано днес Никола Минчев (ПП-ДБ) коментира, че за тяхната коалиция е важно предстоящото обсъждане на Закона за защита от домашно насилие, който се очаква да влезе в пленарната зала тази седмица.

Като приоритет той посочи двете декларации, които парламентът предстои да обсъди: за подкрепа за членството на Украйна в НАТО и предложението на ГЕРБ Висшият съдебен съвет да не избира нов главен прокурор преди да има промени в структурата и състава му.

Впоследствие съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, че срещата ще се състои утре. Той настоява, че ГЕРБ и ПП-ДБ никога не са говорили за подписване на коалиционно споразумение. По думите му в момента важното е да има регулярни срещи, така че ГЕРБ и ПП-ДБ да координират следващите си стъпки по важните за държавата въпроси.

"Надявам се в утрешната среща да участват премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел, които са много важна част от силата на това правителство и тяхната координация е основополагащата връзка, за да продължи работата и занапред", каза Кирил Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

585

2

Stoyancho

05.07 2023 в 15:17

е кой друг освен Иванов ще съобщи, обича да се перчи пред камера

1241

1

БотоксПутю

04.07 2023 в 17:49

Който се е хванал на въдицата на Герб е бил ликвидиран или поне маргинализиран. От примери не се нуждаем.