''Настаниха бягащите от войната в 4-звездни хотели, а сега ги пращат на палатки!''

С такова поведение, ако Константинова беше мой министър, вече нямаше да е министър, заяви Борисов

OFFNews 31 май 2022 в 23:43 4273 3

Снимка Бойко Борисов - официален FB профил

"Днес в Ротердам всички мои колеги ме питаха за огромния скандал с украинските бежанци, който се случва в момента в България, тъй като и те са информирани за поредния провал на това правителство. За да се покажат пред света в добра светлина, настаниха бягащите от войната в 4-звездни хотели, а сега ги пращат на палатки!"

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ротердам, където е на конгреса на Европейската народна партия.

Месеци наред обяснявахме, че трябва стратегия, както и социални програми по настаняване, осигуряване на заетост и обучение, медицинска помощ. Всички могат да направят сравнение с начина, по който ние организирахме мигрантската криза от Сирия, когато у нас идваха стотици хиляди бежанци, а българите не усетиха, че в държавата ни има миграционен натиск, твърди Борисов.

А вчера наблюдавахме скандалното поведение на една госпожа, наречена вицепремиер, която в едно нескопосано видео плашеше и се държеше арогантно към хилядите невинни хора, които търсят убежище в нашата страна. С такова поведение, ако това беше мой министър, вече нямаше да е министър. А те си я харесват, Петков я защитава, че помощта не била безплатна, макар че Европейската комисия отпусна много пари за бежанците, каза още лидерът на ГЕРБ.

Провал след провал бележи правителството на Кирил Петков във всяко едно отношение! Срам ме е, когато ме питат колегите ми, европейски лидери, които още не са разбрали какво сътворяваме в момента, заяви Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2910

3

ivenco

01.06 2022 в 06:11

Тикв*ний откъде пак изпълзя бе? Я марш в пандиза. Идат новите по Магнитски, да видим какво пише там. ;)

905

2

Kahles

01.06 2022 в 00:27

IvanofRumen, тъпунгерските ти опорки няма да измият позора от лицето на лъжеца и измамника Прост'о Киро. Никаква война не е финансирал Боко, а направи необходимото България да остане на газовата карта на Европа! Ако този газопровод не беше минал през нашата територия, щеше да мине през Гърция и Македония, те даже много се натискаха за това! Без каквито и да е скрупули, че обслужват Путин. Като при това Боко отстоя газопроводът (и кранчето!) да е 100% собственост на българската държава.

12073

1

IvanofRumen

01.06 2022 в 00:02

Бягащите от войната която финансира с турски, но наречен от теб балкански, за да избегнеш санкциите, но дали. Затвор за теб военнопрестъпник!
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша