Нанков: Ще предложа да се забрани промяна на пола в гражданските регистри

OFFNews 27 януари 2018 в 12:48 8931 5

Промени в закона за гражданската регистрация, които забраняват промяна на пола в регистрите, е готов да предложи регионалният министър Николай Нанков. 

С твърдо убеждение бих подкрепил това, с изключение на случаите с хермафродити, които са наистина много редки, заяви министърът по Дарик радио. МРРБ отговаря за гражданската регистрация, в закона липсва ясен регламент в посока на пола. 

Николай Нанков каза още, че ще инициира дебати по темата.

Всяка стъпка в тази посока предизвиква дискусии и разделение в обществото, но аз лично смятам, че подобна поправка би била напълно резонна и отчитам като пропуск, че не е направена, коментира регионалният министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

5

SC

28.01 2018 в 09:49

Човчо, пари има, ама не там, където си мислиш, а ето тук:

„Страните отпускат подходящи финансови и човешки ресурси за доброто изпълнение на интегрираните политики, мерки и програми за превенция и борба с всички форми на насилие, обхванати от настоящата Конвенция, включително за тези, които се провеждат от неправителствени организации и от гражданското общество.“

Т.е. конвенцията задължава държавата да финансира всяка кампания на „правозащитните“ организации. Ако сега източването на бюджета е страшно, с нея може да стане катастрофално.

11300

3

yoghurt

27.01 2018 в 18:57

Охо, чак и ботове има. Много съм ви набрал, драга медия, толкова ли не можете да пуснете мнението на Петър Москов например, щеше да има плурализъм тогава. Уви ; ) .

11300

2

yoghurt

27.01 2018 в 18:55

Пак заблуди, нали по симитлийската конфекция има комисия, ГРЕВИО. Тя следи как документа се прилага в българското законодателство, пише доклади, осъществява мониторинг, членовете й имат пълен имунитет... Когато подпишеш международен документ, с такава комисия не можеш едностранно да го променяш...


Конвенцията е документ с дългосрочна перспектива - след към три поколения изборът на пол да бъде общоприето явление. Когато всички европейски страни го ратифицират, тогава и да искаме не може да излезем от конвенцията, ако не излезем от ЕС, което никой не иска. Така че, драги ми, това е социално инженерство, жалко че сме толкова угоени, че не виждаме очевидното, четейки конвенцията. Освен обяснителния доклад, вижте и чл. 4 т. 3, Целите на конвенцията, точка 5 "е" - дефиницията за "жертви" , точка "а" - понятието за жертва на "насилие срещу жени" е - "лице с нарушени човешки права", не "жена" , и отделено от него - казват, че може да бъде жена.

Много витиевато, пазете завета на дедите си!

11800

1

limlim

27.01 2018 в 14:00

Това тарикатче вече си е сменило, каквото трябва, и сега ще спъва широките народни маси!