МВР 2 дни мълчи за разпитван мъж заради фейсбук заплаха срещу Борисов

Премиерът заяви, че няма да се даде лесно да му отрежат главата

OFFNews 17 август 2017 в 11:19 9997 13

МВР 2 дни мълчи за разпитван мъж заради фейсбук заплаха срещу Борисов

Вече втори ден институциите официално отказват да потвърдят случая, при който мъж се оплака, че е бил привикван от ГДБОП за това, че е отправил заплаха към премиера Бойко Борисов във Фейсбук. 

Васил Коцев оповести в профила си в социалната мрежа, че е бил привикан от антимафиотите. Първоначално двама души от ГДБОП дошли в дома му, а след това той бил откаран в службата, за да даде обяснения защо е написал: „До Бойко, това което вършиш, ще те изхвърли не само от властта, а и ще ти отрежем главата! Това ли целиш! Българите да хванат пушките и ножовете! Денят идва!“.

От пресцентъра на МВР официално досега не са оповестили, че е имало такъв случай. На две поредни запитвания от МВР отговориха, че случаят се проверява. До момента не са оповестени резултати от подобна проверка.

В сряда пред "Дневник" директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов отказа да даде повече подробности, като каза, че по случая ще има "съобщение". От Нова тв пък заявиха, че от МВР случаят бил потвърден.

До днес обаче официална реакция от ведомството няма.

За това, че случаят се потвърждава, се разбира от пореден статус на Коцев във Фейсбук, който написа, че лично Борисов му се обадил, за да му се извини. В. "24 часа", който се позовава на свои източници, пише, че премиерът "поискал да му намерят телефон на Васил Коцев тази сутрин и лично му се обадил, за да поднесе извинения за неправомерните действия на бопаджиите".

Вестникът съобщава, че сигналът е бил подаден от НСО и тъй като това е официален сигнал от служба, ГДБОП трябвало да предприемат действия. 

По-късно през деня премиерът Борисов потвърди случая, като каза, че се "скарал" на полицаите. "Карах се на полицаите, че понякога се престарават. Обадих му се на човека, говорихме си чистосърдечно. Извиних му се и толкова", каза Борисов. Той заяви, че лесно няма да се даде да му отрежат главата. "Нали за това сме демокрация? Всеки може да пише и да казва каквото си иска", заяви Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

13

Black Hex

18.08 2017 в 08:46

Професоре,
1 съвсем не е онзи начинаещ популист от началото на първия си мандат, true
2 вече натрупа голям опит, грешно, този е късопаметен и първосигнален. Опита е присъщ за разсъждаващи и отговорни хора. Този не е нито едно от двете.
3 видимо съзря като политик, спорно, настъпва едни и същи мотики повече от 3 пъти
4 и в някои редки (но решителни) моменти действа дори като държавник, абсолютно невярно, един страхливец си остава винаги страхливец. Най-отличителна черта на такива е това, че са злобни. Мога да дам хиляди примери - "много като тебе плакаха", но най-яркият е за пръстените на онази женица в Сопотските военни заводи. "Била протестирала и била гладна, а носи 3 златни пръстена на ръката" по адрес на протестираща, който не си е получавала заплатата повече от 8 месеца.

И как да няма алтернатива боцито? Има бе! Аз например се сещам за един файтон мераклии, които се имат поне за трима бойкоборисовци всеки! рада златната, ивчо прокопиев, онези платените коври от мрежата, която нарекоха кой знае защо протестна, а тя си беше, е и си остана платена... абе много алтернативи има. Само една от тях трябва да се случи, за да почнат хората да говорят за боцко като за ТЖ.

23293

10

Стефан

17.08 2017 в 17:27

Хубаво де, ако хвана съседа улицата, и му кажа че ще го утрепа - две години условно ли, какво беше за първия път.
А ако публично, във вестниците - тъпите ченгета са виновни, задето аз съм се разпасал.
Аз например, не съм министър-председател. Ако някой ми каже в интернета че ще ме убива - какво да правя? Мене не ме пази НСО. Ми ако верно ме убие? Тогава ченгетата тъпи ли ще са, ако пък ме опазят от утрепване?

10538

9

Black Hex

17.08 2017 в 14:36

Измамникът
Виктор Лъчезаров Димчев
от София
е задържан по сигнал на излъган гражданин. Димчев използвал страниците за обяви във вестници, за да набира кандидати за издаване на визи за Мексико. След уговорка по телефона насрочвал среща на клиентите си в импровизирания си офис или в някое софийско кафене. Там жертвите му давали на ръка по около 600 долара и попълвали пълномощно на името на Минка Вътева за издаване на виза.
Измамникът прибирал парите и документите им и изчезвал. Изчаквал известно време и започвал да изнудва „клиентите“ си по телефона за допълнителни суми. Ако някой дръзнел да се откаже от „услугите“ му, рекетът преминавал в заплаха, че ще си вземе парите със сила. По случая е образувано дознание.

10571

8

Hissarion

17.08 2017 в 13:26

Ами това ако не е заплаха, какво е? Конкретизирано е лицето към което е отправена, описани са детайли по изпълнението и самия извършител е бивш служител в силовите структури. В други държави биха го поставили под наблюдение, но при нас бюджета е ограничен и са решили да го посплашат за по-евтино.

9500

5

Виктор Димчев

17.08 2017 в 12:53

И звъннал веднага на своя "приятел" "журналист" - агента от ДС Владимир Танев - разкрит и доказан дососник на колеги, далавераджия и "съавтор" на "София без блокади" - кохортата на левицата в столицата от протестите през 2013-та...

Слочайно

12415

4

senester

17.08 2017 в 12:47

НСО,ДАНС,ГДБОП,всички нюхат социалните мрежи.На кой да викаме майн фюрер?
 
X

Да помогнем на украинските деца!