Московски: Законът за пътищата ще се раздели на три

OFFNews 19 юни 2017 в 09:57 2554 2

Снимка БГНЕС

Законът за пътищата ще бъде разделен на три отделни закона: един за пътните знаци и маркировката, втори за подготовката, квалификацията и категорията на водачите и трети за техническата част на превозните средства. 

Това обяви министърът на транспорта Ивайло Московски по бТВ. Той добави, че е възможно държавата да започне да купува автомобили, с които се да се провеждат изпитите по кормуване. „Никой не може да види какво се случва на педалите на изпитващия от дясно на кандидата, никой не може да следи как е фиксирана камерата в колата”, коментира Московски. 

Според него премахването на предупредителните табели за камери по пътищата ще даде добър резултат. „Тези табели нямат никаква превантивна стойност. По-добре да не знаем къде има камери, за да можем респективно през цялото си пътуване да бъдем нащрек”, коментира министърът.

Транспортният министър потвърди, че БДЖ ще получи помощ от държавата в размер на 224 млн. лв. По този начин ще може да продължи стратегията по оздравяване на железниците.

„Вероятно формата ще бъде безлихвен заем от държавния бюджет, но тези пари ще трябва да бъдат възстановени, обясни Московски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12291

1

Георгиев

19.06 2017 в 11:00

Министърът на Пеевски с нова щуротия. Но пък в нея далавера - някой ще трябва да достави техниката, друг да я монтира. А корупцията все ще си е там - нали Московски и той взима дял - вече трето правителство е министър и все ги арестуват началниците, а той все същите назначава.
Никой не ти вярва Московски, никой. Ама няма един журналист на място да му зададе въпрос, вместо да публикува интервюта, подготвени от пресцентъра.