Мирослав Найденов: Ще има още отцепници от ГЕРБ

OFFNews 17 февруари 2014 в 16:29 3076 5

Мирослав Найденов

„Напускането на Красимир Стефанов беше абсолютно очаквано. Прогнозата ми е, че няма да се спре с напускането на Владислав Горанов и Красимир Стефанов“. Така коментира бившият министър на земеделието в кабинета „Борисов“ Мирослав Найденов решението на Стефанов, бивш директор на Националната агенция за приходите, да напусне парламентарната група на ГЕРБ. Найденов заедно с Емил Димитров бяха първите отцепници от ГЕРБ – миналото лято те основаха партията БАСТА.

Очаквам да има още, с преизбирането на Цветан Цветанов, и запазването на неговите позиции в ГЕРБ, каза още Найденов пред Фокус. „Възможно е някои кметове, общински съветници от ГЕРБ, също да направят подобна крачка, защото сигурно някои от тях са живели с илюзиите, че на конференцията ще има някаква промяна. Запазвайки Цветанов, оставяйки за заместници двама изключително натоварени кметове (защото кметът на София и кметът на Бургас в ежедневието си са доста натоварени, а и двамата са доста коректни и възпитани хора, и няма да навлязат в конфликти с Цветанов). Това практически означава, че Цветанов запазва ръководството си изцяло в ГЕРБ, порочните практики, създадени от него и най-приближените му, ще останат.

„Самият факт, че в Изпълнителната комисия останаха неговите хора и бяха направени козметични промени също ще наклони везните в посока на това някои хора, като Красимир Стефанов и някои от бившите министри, да се разделят с последните илюзии, ако са имали такива, че е възможна промяна в ГЕРБ и да си тръгнат”, добави Найденов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша