Миков: Искаме 70 кмета след изборите

Ивайло Анев 09 юни 2015 в 15:46 4452 11

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Председателят на БСП Михаил Миков.

Амбицията на БСП за местните избори е да запази сегашните си позиции - около 70 кмета.

Това обяви председателят на столетницата Михаил Миков на пресконференция днес. По думите му цел на партията ще са общинските съвети.

Лидерът уточни, че процесът на номинация на кандидатите за кметове вече е стартирал. "18 от кандидатите вече са утвърдени", разкри Миков. Той дори цитира някои от имената: Георги Андреев е номиниран за кмет на Ветрино, Варненско, а Пламен Славов ще е кандидат в Карлово.

Според червения лидер по-интензивно номинации ще бъдат обявявани през юли. "Тогава ще бъдат ясно около 60-70% от имената", уточни Миков.

Той коментира и актуалната тема с открития вчера паметник на цар Самуил, който разбуни духовете в обществото. Според социалиста истерията около монумента цели да отвлече вниманието от реалните проблеми.

"Връщането на ГЕРБ и дясната коалиция на власт се отразява в цените на електроенергията. Очевидно е, че се толерират частните монополи - ЕРП-тата. Започва отново старата игра, която ощетява държавните дружества за сметка на печалбите на ЕРП-тата", обясни лидерът на БСП.

По думите му от партията ще настояват гражданите да бъдат компенсирани, тъй като увеличението на цените на тока щяло да доведе до увеличение на стоките.

Миков не пропусна и темата със скандалите в столетницата.

Той заяви, че изпълнителното бюро на партията категорично се разграничава от червения депутат Георги Кадиев, който ядоса ръководството, внасяйки проект за промяна на закона, с който се разрешава агитацията на майчин език.

"Има си процеси в партията, по които да се реши този казус. Нито ще форсирам тези процеси, ще продължа да слушам различни гласове", обеща председателят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков