МЕУ започна удостоверяването на машините, екипи ще работят цяла нощ

OFFNews 31 октомври 2023 в 20:30 826 0

Снимка БГНЕС

В 20:00 часа започна работата на екипите на Министерството на електронното управление (МЕУ) по удостоверяване на съответствието на машините за втория тур на местните избори.

Очаква се те да работят в непрекъснат режим, а цялостният процес ще протича под наблюдението на експерти от Държавна агенция „Национална сигурност“.

МЕУ ще осигури възможност на всички граждани да наблюдават процеса. Излъчването ще бъде достъпно от 9 часа утре в зала „Партер“ в сградата на министерството, вход от ул. „Дякон Игнатий“ 13.

В рамките на днешния ден МЕУ, БИМ и БИС съвместно определиха екипите си за работа. Проведен бе инструктаж за правилата за удостоверяване и достъп до залата, която е оборудвана с камери и система за контрол на достъпа и където се извършва процесът по удостоверяване.

Трите институции обмениха кореспонденция с ЦИК относно получените до момента информационни активи за използването им в процеса по удостоверяване.

Министерството утвърди и вътрешни правила за реда и условията за съхранение, достъп и работа с техническите средства за машинно гласуване, както и всички необходими за стартирането на процеса документи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови