Меркел поздрави по телефона Борисов за третия мандат и го покани в Германия

OFFNews 04 май 2017 в 18:29 5706 6

Снимка Архив

Германският канцлер Ангела Меркел поздрави премиера Бойко Борисов за третия му мандат.

Меркел подчерта, че феноменалният успех на Борисов за трети път да бъде начело на правителство е показателно за доверието в него и за това, че е куражлия човек, съобщиха от правителствения пресцентър.

В телефонен разговор канцлерът изрази своята убеденост, че двамата ще продължат отличното си сътрудничество и занапред. Меркел отбеляза, че разчита предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС да бъде конструктивно и полезно за Съюза.

Премиерът Борисов запозна канцлера Меркел с основните приоритети, с които ще стартира работата си новото правителство. Той изтъкна значението на финансовата дисциплина и политиката за намаляване на дефицита от 2017 г. с цел достигане на балансиран бюджет през 2020 г. и на ускоряването на икономическия растеж за значително увеличаване на БВП и доходите на гражданите.

Продължаваме по пътя на евроатлантическата интеграция на страната и ще работим за реформиране на ЕС в името на неговото успешно развитие и разширяване, добави министър-председателят.

Борисов подчерта също, че правителството ще бъде гарант за етническия мир в страната и всички права на хората ще бъдат уважавани и спазвани еднакво.

Канцлерът Ангела Меркел покани премиера Борисов да посети Германия в удобно за него време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

5

SC

04.05 2017 в 23:35

Завръщането на конграчулейшънсите.

63994

1

Red or Dead

04.05 2017 в 18:48

ХАХАХАААА....да ви имам новините.....тетка поздравила ЕДИНСТВЕНИЯ ѝ останал пуделчук....а гумено кокалче дали му е пратила....хихихихихих....