Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Манолова: Утре е подходящ ден Борисов да подаде оставка

OFFNews 03 октомври 2020 в 14:30 5539 3

Утре, преди дебата в Европарламента на 5 октомври за върховенството на правото, е един подходящ ден Борисов да подаде оставка. Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова в Кюстендил, по време на Празника на плодородието днес.

Протестите разобличиха властта, разобличиха Борисов. Видя се, че "царят е гол", не просто по очи в спалнята, а до шкафчето с пачките и кюлчетата злато. Видя се, че Борисов не е човек на народа, а човек на олигархията. Европа също видя това – българските власти са обект на унищожителни доклади за върховенството на правото от Еврокомисията и Европарламента, каза още Манолова. 

На среща със земеделски производители и производители на плодове Манолова заяви, че е крайно време политическата сила да поеме отговорност за земеделските производители.

Производителите обясниха, че основният проблем е, че няма сигурност за реализация на продукцията и достъпа до пазара, както че и цената, на която се изкупуват плодовете и зеленчуците е обидно.

Манолова обясни, че в меморандума е предвидено създаване на държавно изкупвателно предприятие, както и подкрепа на другите съществуващи изкупвателни предприятия.

"Европа даде възможност на държавите членки да подкрепят важните за тях отрасли след кризата с коронавируса, така че България е длъжна да го направи, особено за семейните и малките стопанства. За тях би било подкрепа да се създадат собствени складови бази и собствени преработвателни предприятия", допълни тя. 

Манолова подчерта, че сред основните приоритети на Гражданската платформа е осигуряването на нормални и справедливи доходи за работещите, самоосигуряващите се, земеделските производители, хората със семейни стопанства.

"Поставили сме си за цел минимално възнаграждение от 1000 лв. за работещ българин, в това число и при гъвкаво работно време за хората и въвеждане на справедлива минимална почасова ставка. За целта държавата трябва да подкрепи бизнеса чрез данъчна политика, адекватна бизнес среда и директна помощ, включително от антикризисните фондове на ЕС. Помощта и от националното финансиране, и от Европейския спасителен фонд, трябва да бъде с акцент върху осигуряване и запазване на работните места и осигуряване на справедлив доход. Предстои икономически форум, на който да представим икономическата програма за постигане на целта за по-високи доходи и спиране на източванията", каза още тя.

Манолова заяви, че увеличаването на доходите включва и преизчисляване на пенсиите. Минималната пенсия да достигне линията на бедност – 369 лв. в момента, добави тя. 

Готови сме със законодателен пакет, който ще внесем в следващия парламент – законопроект за частния фалит, законопроект за ограничаване своеволията на колекторските фирми, промените в бързите кредити, банките, ЧСИ. Трябва да се спре злоупотребата от колекторски фирми над българските граждани, каза председателят на "Изправи се.БГ".

Тя посочи че, ако ЧСИ не спрат тормоза над хората те ще бъдат закрити, като дейността им ще се поеме от държавни съдебни изпълнители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

3

coronachao

04.10 2020 в 07:19

МАЙЧЕ ИМАМ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ТЕБ и РЕШЕНИЕ ЗА ХОРАТА С ХЕПИ ЕНД Е!!! (нерегистриран)

Другарко-Конрад Майче Манолова, славен агенте на КГБ, славни кадре на БКП, че и школа за снаиперисти си завършила в РУСИЯ, и поличиески обучения си минала там, а мерака ти да се бутнеш във властта е като на ортаците ти от БСП.
Това което трябва да схванеш е, че ние ви знаем отлично миналото, принадлежността и изцепките. АГЕНТА ВИ БУДА има една култова фраза "ВЕДНЪЖ ЧЛЕН НА БКП си ОСТАВАШ ВИНАГИ ТАКЪВ, НИЕ СМЕ КАТО В МАФИЯТА..(БИХ КАЗАЛ СТЕ СИ МАФИЯ И СЕКТА В ЕДНО):, просто кърмата на тази партия е юнашка и няма махане от умовете ви, но вие махане имате, подхода е като при махането на кърлежи и пиявици, трудно но възможно. НО ТИ ПРЕДЛАГАМ, ОТЪРВЕТЕ НИ ОТ СЕБЕ СИ МИРНО И ТИХО! ЕТО ТИ ЕДИН БАРАБАН и не се чуди защо ти го давам. ТОЙ Е ЗА ТОВА ДА ВОДИШ КОЛОНАТА НА ОТИВАЩИТЕ НА МАЙНАТА СИ!!!!- БСП, ПЕС, ГЕРБ, АБВ, НФСБ, ДПС, да БЪЛГАРИЯ, СЕдни или ИЗПРАВИ СЕ, ВОЛЯ и останалите БКП-КГБ-МОСАД-ЦРУ ПИПАЛА!

1894

2

Sashkavas

04.10 2020 в 05:54

Манолова обясни, че в меморандума е предвидено създаване на държавно изкупвателно предприятие, както и подкрепа на другите съществуващи изкупвателни предприятия.

Малейй комунизъм в действие

2400

1

Андрешко

03.10 2020 в 15:28

Много ми е интересно, колко $$$ струва "Отразяването" на такава велика новина за МаяМа? Не съм богат, но ако се съберем няколко души, дали не бихме могли да платим да не ни Информират за подобни същества?
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews