Манолова: Правителството реанимира Борисов с ареста, след 100 дни управление съдебната реформа не е започнала

Кабинетът отсъства от реалните проблеми на хората, до две седмици ще обявим нова партия, но Стефан Янев няма да й е лице, заяви тя

OFFNews 20 март 2022 в 08:41 5907 3

Резултатите от трите ареста са на път да занулят резултатите от тригодишна битка, на протестите на хората.  Не знам какво са очаквали от МВР и превителството. Реанимират ГЕРБ и Борисов на политическата сцена. 

Това заяви Мая Манолова, лидер на "Изправи се!БГ" по БНТ, като коментира задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова в четвъртък вечерта. ГЕРБ е в контраатака, допълни тя. 

Не знам на какво са разчитали управляващите, те загубиха и информационната война. Не могат да очакват съдействие от прокуратурата, това е ясно, но трябваше да го знаят. Още повече, че съдебната реформа изобщо не е започнала - не е закрито спецправосъдието, промените в КОНПИ - няма внесен законопроект...

Големият ми упрек за 100 дни на кабинета е, че забавиха съдебната реформа. Ако изпуснат инициативата, опозицията ще я поеме. Правителството демонстрира безпомощност, отсъствие от реалните проблеми на хората. Не могат да се справят с кризите, които се сипят от всички страни. Хората искат това управление да се справи, но оценката не е висока, каза още Манолова. 

Социалната политика на правителството е провал, категорична бе тя. Хората чакат не пропаганда, а действия и резултати. Една от основните грешки на това управление е парцелирането на властта между отделните партии, феодализирането й, подчерта Манолова. 

Хората искат искрена социална алтернатива, не аз, отговори Манолова на въпрос ще прави ли второ БСП. Ще си сътрудничим със Стефан Янев, но нашата социалната алтернатива ще има други лица. По-социално ангажирани хора от тези в "Продължаваме промяната" ще участват в нея, до две седмици ще стане ясно всичко, обясни Манолова. 

Хората не искат избори сега, каза още тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1767

3

fiki

20.03 2022 в 15:40

тая пак се чуди как да вземе достатъчно гласове от стадото, да напомня, че се бореше и против сертификата, но и тогава не ѝ се получи

-3300

2

bgp

20.03 2022 в 10:28

550 милиона ги няма в хазната ....... КОЙ Е ОТГОВОРЕН ЗА ТОВА , КОЙ ГИ ПРИСВОИ , КОЙ БЕШЕ НА ВЛАСТ , КОЙ ПРИЕМАШЕ ОПРЕДЕЛЕНИ ПРАВИЛА И ЗАКОНИ ЗА ДА СЕ СЛУЧИ ТОВА !!!!?

КОЙ ЩЕ ЗАДАДЕ ТЕЗИ ВЪПРОСИ ......?

КОЙ ЩЕ ЗАДАДЕ ТЕЗИ ВЪПРОСИ ......?

КОЙ ЩЕ ЗАДАДЕ ТЕЗИ ВЪПРОСИ ......?

КОЙ ЩЕ ЗАДАДЕ ТЕЗИ ВЪПРОСИ ......?

КОЙ ЩЕ ЗАДАДЕ ТЕЗИ ВЪПРОСИ ......?


Алооооооо..... завладените медии .... бтв ..... нова , бнт , он аир ........ СПИТЕ ЛИ ?

Или обслужвате Мафията !!!!!!

Май ПРОДЪЛЖАВАТЕ да обслужвате Мафията , критерии са коментаторите с студията ви !!!

1000

1

Леонидас

20.03 2022 в 09:11

Целта на това правителство не е Съдебна реформа. Целта е махане на Гешев, за да могат да вкарат Борисов в затвора. Дреме му на Черепа за Съдебна реформа....