Лиляна Павлова уволни директора на НДК

OFFNews 26 юни 2017 в 18:57 12781 8

Снимка БГНЕС

Мирослав Боршош

Министърът за Председателството на Съвета на ЕС Лиляна Павлова уволни директора на НДК Мирослав Боршош.

В качеството си на едноличен собственик на капитала на НДК Павлова е направила промяна и на членовете на Съвета на директорите. 

За нов директор на НДК е назначен Борислав Велков, досегашен председател на Съвета на директорите. А за нов председател на Съвета е назначена Таня Милева. 

Мотивите за смяната са, че е налице системно неизпълнение на указания, дадени от страна на едноличния собственик на капитала, както и системно неизпълнение на решения на Съвета на директорите. Също така действията на досегашния изпълнителен директор поставят под съмнение както доброто финансово управление на дружеството, така и е застрашено изпълнението на всички дейности по привеждането на сградата на НДК за нуждите на Председателството, обявиха от министерството.

В средата на юни стана ясно, че прокуратурата е образувала досъдебно производство за нецелево разходване на средства в НДК във връзка с ремонта за Председателството. 

Борислав Велков е бивш ръководител на "Арена Армеец" заедно с Иван Драндийски от 2011 до 2013 г. 

През 2013 г. става главен консултант по изграждането на „Арена Русе“, а по-късно и поема поста на главен мениджър на залата. Основател е на Асоциацията за насърчаване и развитие на спортната и развлекателна инфраструктура в България. Борислав Велков е оказвал експертна помощ при изграждането на „Арена Бургас“ (в строеж), „Арена Колодрум“ - Пловдив, Софийската филхармония и др. От 2011 г. досега е участвал пряко в организацията на повече от 200 събития от различен характер, много от които от висок международен ранг – международни конгресни, културни и фестивални прояви, световни и европейски спортни първенства. Провеждал е обучения и специализации в Ню Йорк, Мадрид, Дъблин, Лондон по различни процеси от управлението на конгресни, културни, развлекателни и спортни инфраструктури. От 26.05.2017 г. Борислав Велков е председател на експертно-консултативния съвет по управлението, наблюдението и контрола на дейностите по проектиране, преустройство и адаптация на основната сграда на НДК, създаден със заповед на Министъра за Българското председателство на ЕС през 2018 г., посочват от ведомството.

Таня Милева е началник на кабинета на министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г. Тя е магистър по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, хоноруван преподавател по гражданско, търговско, трудово и осигурително право в СУ „Св. Климент Охридски“, автор на учебната дисциплина „Законодателни основи на консултантската и посредническата дейност”. Има специализации по инструменти за финансов инженеринг и европейска интеграция и европейско право. В периода 2002 – 2013 г. е била държавен служител в дирекции „Държавно юристконсулство“ и „Национален фонд“ в Министерство на финансите. В периодите 2011 – 2013 г. и 2014 – 2017 г. е била началник на кабинета на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13780

8

Перко

27.06 2017 в 13:39

Време е за усвояване! Идват специалистите ... :)

42249

7

Denis Rizanov

27.06 2017 в 13:31

"Борислав Велков е бивш ръководител на "Арена Армеец" заедно с Иван Драндийски от 2011 до 2013 г."

Добре де, как да повярвам на тази ЛЪЖА след като отварям архива и там виждам какво?
"Уволнен е управителят на зала "Арена Армеец", съобщи министър-председателят Бойко Борисов. Причината е, че фирма събира такса за паркинга на залата, който е безплатен за посетители. Премиерът е разпоредил на спортния министър Свилен Нейков да освободи от длъжност шефа на "Арена Армеец" Венцислав Генков, новият управител е Ивайло Георгиев. Причината за уволнението е скандалът, който се разрази през декември миналата година.
Тогава явно след негово съгласие паркингът пред “Арена Армеец” беше отдаден на фирма-концесионер, която започна да иска от гражданите по 3 лева наем."
Дата е баш по средата! 07.02.2012г.
:)))
Тия двамцата да не са били директори в някоя паралелна вселена?

12329

6

Шопа

27.06 2017 в 09:46

"Борислав Велков е бивш ръководител на "Арена Армеец" заедно с Иван Драндийски от 2011 до 2013 г. "
Е това казва всичко ,
на който не му е ясно става дума за човек който послушно да усвои едни пари в правилни проценти. Все пак и за нови чанти трябва да има ....

26179

2

ELPIDA

26.06 2017 в 20:23

"...В качеството си на едноличен собственик на капитала на НДК Павлова . .."

Някой би ли ми препоръчал да го чета до края?!