Лиляна Павлова благодари на Борисов, че ѝ отне НДК

OFFNews 27 юни 2017 в 20:31 22548 42

Снимка БГНЕС

Министърът по европредседателството Лиляна Павлова благодари във фейсбук на премиера Бойко Борисов за това, че ѝ отне НДК и го даде на Министерство на културата.

В публикацията в социалната мрежа тя посочва, че е представила на Борисов "документи и констатации от предварителния одитен доклад и други проверки", които обясняват защо е уволнила Мирослав Боршош като изпълнителен директор на НДК. 

"По време на срещата стана ясно, че с г-н Боршош имаме огромни различия за начина, по който се управлява публичният ресурс в частта за ремонта на НДК като сграда за българското председателство. Винаги съм държала и настоявала за максимално прозрачно и в ускорени темпове продължаване на ремонта на НДК", пише Павлова.

От публикацията се разбира и че тя не смята да подава оставка, въпреки че премиерът не е заел нейната страна в спора с Боршош.

"Сега с екипа, с който работя ще се фокусираме върху същинската работа по политическите приоритети и по подготовката и провеждането на председателството на България на Съвета на ЕС", заявява Павлова.

Ето и цялата ѝ публикация:

Днес по инициатива на премиера Бойко Борисов се проведе работна среща по казуса НДК. Министър-председателят даде възможност на всеки да представи своята гледна точка. Моята с решението за освобождаването на Мирослав Боршош като изпълнителен директор на НДК, базирана на документи и констатации от предварителния одитен доклад и други проверки.
По време на срещата стана ясно, че с г-н Боршош имаме огромни различия за начина, по който се управлява публичният ресурс в частта за ремонта на НДК като сграда за българското председателство. Винаги съм държала и настоявала за максимално прозрачно и в ускорени темпове продължаване на ремонта на НДК.

Подчертах, че не оспорвам неговите качества да привлича и превръща НДК в културен център, каквото е предназначението му.

На срещата не успяхме да сближим позициите си относно правилата и процедурите за разходването на публичните средства.

Решението НДК да се върне там, където му е мястото – в Министерството на културата беше прието от всички участници в срещата.

Благодаря на премиера Борисов, че с това решение даде възможност на екипа, с който работя да се фокусираме върху същинската работа по политическите приоритети и по подготовката и провеждането на председателството на България на Съвета на ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

42

ELPIDA

29.06 2017 в 14:15

... “хванахте“, че пак те е домързяло..." Да /пост 39/, губя време.Не е удобно тук да говорим, а има какво.Благодаря за насоките ФБ.
Уфф,Йончев вече ще ни изгони.
Обаче предлагам да те назначи за Надзорник-Консултант /Петровден.../.
Само не ни разконспирирвай, моля те.До скоро, под друга тема.

63994

41

Red or Dead

29.06 2017 в 13:57

Виждам, че не си схванал идеята ми за Фейса докрай, значи аз още преди ти писах, че ГО ползвам като ИЗТОЧНИК за МЕН на инфо, а не аз да ПРЕДОСТАВЯМ такава(опазил ме Бог)-визирам тази част от коментара -
“Не виждам смисъла да копирам във FB нещо, което ми харесва от новинарски,литературен,музикален сайт и пр.,
след като под всеки експониран продукт се дава възможност за коментар .““
Аз съм на същото мнение, ако имам нещо да споделям ползвам ЛИЧНИ, освен туй можеш да си настроиш нещата които харесваш ДА НЕ СА ПУБЛИЧНИ, но както и да е, ти каза, че всеки е различен, да така е, аз не искам да ставам чак такъв пламенен поддръжник на фейса, ти си се уверила вече сама, скайпа е наистина по-лесна опция за видео разговор.
““... Аз съм красавица и няма да мога да се откача от "Ловци на бисери"...““
Туй е вън от съмнение, аз НИКОГА не съм имал съмнения в...това;)
Оценявам твоето чувство за хумор, радвам се, че си "прочела" правилно посланието за видео на живо:))
Апропо, “хванахте“, че пак те е домързяло да пишеш през....мобилната;)Айде, че се увлякох;)

26179

40

ELPIDA

29.06 2017 в 12:10

Ааа, забравих да ти кажа ..."Видео на живо,можеш дори да се излъчваш на живо..." Аз съм красавица и няма да мога да се откача от "Ловци на бисери".Колкото и да съм талантлива , нема да мога да им смогна.Хехехехехехехехехехееее...
Ред,нали знаеш трафарета , че "да спориш с жена е все едно да спориш с телевизор." Вярвам, че приемаш всичко с великолепното си чувство за хумор.

26179

39

ELPIDA

29.06 2017 в 11:54

Има и други лесни начини за видео-връзка.Ползвам я само ако събеседника е на хиляди километри от моята отправна точка.
Не виждам смисъла да копирам във FB нещо, което ми харесва от новинарски,литературен,музикален сайт и пр.,
след като под всеки експониран продукт се дава възможност за коментар .Ако нещо ми харесва го свалям на хард-диска или го архивирам на CD. Болшинството от хората използват FB за запознанства.При публичните личности целта е ясна.
В крайна сметка всичко зависи от интересите на човека.

63994

38

Red or Dead

29.06 2017 в 00:48

ЕЛПИДА,баш ми е драго,чак СЕГА те засяках,за което съжалявам,ама имаше мач...продължения..дузпи,пълен мъжки оргазъм;-)
Тук сега се чопля с ед а програма да /свивам/ един концерт,гледсм ЦИГАНИЯТА в Асеновград.....
Значи този Скайп е тотална отживелица...”топлата връзка” съществува и във фейса,горе малко в ляво, пише Видео на живо,можеш дори да се излъчваш на живо,стига разбира да желаеш и да привлечеш внимание шегувам се,но е факт,дерзай....тази новела я драснах на смарта....УЖАСНО...

26179

37

ELPIDA

28.06 2017 в 22:45

Hi,Red,коментирала съм вече темата,пък и Атовете на зрака като се ритат-знаеш кои страдат.Мислата ми беше за "доклада" върху фейса и повече няма да говоря за този book,не е тук мястото.Не съм очаквала,че е толкова лесно всичко.Там ще се оправят и полуграмотници.Все пак предпочитам Skype, защото предоставя "топла" връзка с живата душа.
Знаеш, на вкус и цвет-товарищей нет.
За редизайна, все още се въздържам от брутално детайлизиране.
Искам да се убедя има ли тенденциозност в хаоса.

63994

36

Red or Dead

28.06 2017 в 21:40

@Alicante,благодаря ти,че ми припомни за този величав герой на БУНАДЯСАЛИТЕ МИСИРКИ....милият товарищ...Лизашки...:-):-)
Коментарът ти заслужава повече от....десет точки;-)

12450

35

Alicante

28.06 2017 в 19:04

Гълтай Лили,гълтай... Ако не знаеш как - проф. Близнашки ще ти каже, той гълташе на ДПС

26179

33

ELPIDA

28.06 2017 в 11:10

От целия инфантилен "спектакъл" се носят различни "аромати" от съмнения и хипотези.
Плашещото е , че на тези театрални аматьори, изобщо не им пука за авторитета им пред обществото.За да влезеш, не случайно, а целенасочено в блато,трябва да си сигурен,че определен човек ще ти помогне да изплуваш на повърхността.
Не мога да възприема по друг начин поведението на Павлова с "извинението" й към Б.Б.,поднесено по стар български обичай с мед и питка.
 
X

Подкастът на OFFNews