Лъчезар Иванов казал на един купон на колега от ИТН ''тази, вашата, ще бъде уволнена'', разказа Ива Митева

Бившата шефка на парламента от ИТН твърди, че има финансови злоупотреби от времето на Цвета Караянчева

OFFNews 12 октомври 2023 в 09:22 11315 4

Ива Митева

Снимка Архив

Ива Митева

Уволнението ми е политическа репресия. Бях предупредена в началото на 48-то Народно събрание по много интересен начин - депутатът Лъчезар Иванов (от ГЕРБ) е казал на един купон на бивш колега от ИТН: "Тая вашата ще бъде уволнена". Натискът започна още от първия ден на този парламент. 

Това коментира Ива Митева по бТВ, която вчера със заповед на председателя Росен Желязков бе освободена като директор на закритата дирекция "Законодателна дейност и право на Европейския съюз". 

"Януари разбрах, че Вежди Рашидов е образувал производство срещу мен и си взех неплатен отпуск. Реших малко да преосмисля нещата и да видя накъде да тръгна. Той образува дисциплинарно производство срещу мен. Назначава се вътрешен одит. Решението на доклада на одита е много смешно. Най-интересното, е че правят одит срещу мен като председател на парламента и паралелно с това като директор на дирекцията, което е пълно безобразие", каза Митева.

„Рашидов преди това нееднократно ми е казвал, че е доволен от мен как работим по законите. А депутат вече в 49-ия парламент от „Има такъв народ“ го е попитал директно в очите защо води дисциплинарно производство срещу мен. Той първо отрекъл, след това е казал: „Защо я защитаваш, тя нали вече не е от ИТН“, и след това е казал: „Тя е твърде независима и неуправляема“. Значи независимите хора не се ценят вече ли. Виждам Рашидов сега обикаля студията предвид неговото напускане от парламента. Аз го призовавам да каже кой го накара да образува това дисциплинарно производство срещу мен. Предполагам народни представители от ГЕРБ“, коментира Митева.

Тя твърди и че има големи финансови нарушения, свързани с бившия председател на НС Цвета Караянчева. В огромни размери нарушения -те са свързани с изграждане на пленарната зала, с хранителния комплекс, нова пленарна зала, която струва над 20 милиона лв., няма дори озвучаване, и система за гласуване. Фирма за концерти се грижи за озвучаването, заяви Митева. 

Тя не пожела да коментира за каква сума става дума.  

„Когато ИТН влезе в Народното събрание и като председател на парламента назначих един вътрешен одит и може би моя грешка беше, че не извадиха резултатите от вътрешния одит. Те бяха скандални, но аз не исках да унижавам и бившия председател на Народното събрание. Всеки може да поиска този доклад от НС. Може да поиска изпращането му в АДФИ. Аз не го направих, защото времето беше много кратко между нашите парламенти и защото не исках да унижавам предишния председател на Народното събрание Цвета Караянчева“, обоснова тя решението. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3700

4

опетков

12.10 2023 в 15:02

Забравих да допълня, че от "болонката на Слави" друго и не можеше да се очаква. Помним я като напълно неадекватна "председателка".

3700

3

опетков

12.10 2023 в 15:00

Много проста разградска слива. Не напразно е кръстена Ива. Ако имаше малко морал трябваше сама да напусне синекурното си място в парламента. Качи се на гребена на една мътна вълна и се помисли за голяма работа. Ами като си политик започни да се занимаваш с политическа работа, а не да топлиш онова местенце, откъдето напълно справедливо те изритват. И сега понеже е много "морална" започва да замесва и други случки и личности. Клюкарска му работа.

14469

2

случайно прочетох

12.10 2023 в 12:43

:–) Лъчо мозъка на "купон" в Разград ли е бил?

2099

1

Mateevk

12.10 2023 в 10:35

По този повод се сещам как я беше нарекъл партийният шеф на Караянчева. Тя тогава от това не се унизи, а от някакъв одит ли би го направила.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки