Комунисти защитиха палежа на частно-капиталистическия кран

OFFNews 11 юли 2017 в 10:04 12039 7

Комунисти защитиха палежа на

Снимка Николай Варадинов/Булфото

Съюзът на комунистите в България подкрепиха акцията с подпалването на крана, който трябваше да демонтира паметника "1300 години България" в градинката пред НДК.

В позиция, подписана от председателя тя съюза Павел Иванов, подпалването на крана пред НДК е "акция срещу капитализма! Оценяваме я!"

"Приемаме това за ярка акция срещу експлоататорската капиталистическа система", се посочва в текста.

Иванов заявява, че лично като председател на Съюза на комунистите в България се обявява срещу „преследването на вещици" и оценява "младежкия ентусиазъм, непримиримост и революционен дух", които са довели до палежа над "частно-капиталистическия кран".

"Като представител на българската работническа класа и като убеден комунист, подкрепям всички акции, насочени срещу експлоататорската капиталистическа пазарна власт в България и по света", заявява още Иванов, който уточнява, че се разграничава от позицията на Корнелия Нинова, която призовала "капиталистическата власт" към разправа с българските граждани. В същото време палежът показвал отношението на гражданите към "решенията на днешния политически режим за подмяна на историята на Родината ни".

Позицията продължава: 

Всяко изкривяване на истината за опитите на властта и обслужващите я „парадни" „интелектуалци", които целят подмяна и пренаписване на историята на България от нейния социалистически период, ще бъдат заклеймявани и разобличавани от българските патриоти, последователи на социализма и комунизма.

Накрая се прави паралел със състоянието на страната, в която има криза "икономическата и социалната сфера". Това довело и до "преследването, оклеветяването, очернянето и отричането на социалистическо-комунистическата идеология и социалистическия период на България през 20-ти век, изолацията на леви активисти от страна на всички политически сили в Народното събрание и официозните медии, провокира в обществото натрупване на противоречия, които ескалират в различни форми на Съпротива – демонстрации, акции срещу частна собственост, срещу политическата и държавната власт на капиталистическите изедници, които се разпореждат с живота и бъдещето ни вече 27 години".

В позицията на съюза на комунистите се настоява "за вярно отразяване на мизерията и нищетата, родени от капиталистическата система и диктатура, в която живеем, за изнасяне на истината за състоянието на българската действителност и за осветляване вината на истинските виновници за моралната деградация в обществото и разпада на нашата държавност".

Фашизмът в България днес управлява под маската на капиталистическа „демокрация", която ни принуждава да бъдем членове на ЕС и НАТО, да отделяме от мизерните си доходи, за да плащаме за агресивната им военна политика срещу други суверенни държави.

Тези факти изискват от нас решително поведение и подкрепа за антикапиталистическата Съпротива.

Позицията продължава с два стиха от "Моята молитва" на Христо Ботев и завършва със завет на Георги Димитров: 

„Вдъхни секиму, о, боже!

любов жива за свобода –

да се бори кой как може

с душманите на народа.

Подкрепи и мен ръката,

та кога въстане робът,

в редовете на борбата

да си найда и аз гробът!"

А Георги Димитров ни посочи пътя: „Ако не искаш да бъдеш наковалня, трябва да бъдеш чук."

И така, „...до пълната победа на комунизма!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

5

Лопе де Вега

11.07 2017 в 14:45

Къв е па тоя? Тия кой ги храни още? Не верва ми се ПТН ПНХ да им пуска по некоя рубла.

Поздрав!

7705

2

gogule

11.07 2017 в 11:01

Хахаха !Още едно доказателство,че след 9 септември 1944 година са ни управлявали прости ,неуки терористи !!Искам да го попитам този народен гений -комунист -всички ли бяха съгласни с тяхното управление и ако някой от не съгласните направеше подобно нещо т.е., да подпали примерно трактора на ТКЗС то какво щеше да му се случи ?Просто питам !