Комисията "КТБ" ще изслуша финансовото разузнаване

OFFNews 02 април 2015 в 18:50 3353 3

Десислава Атанасова

Снимка БГНЕС

Комисията за КТБ в парламента ще изслуша финансовото разузнаване по казуса. Toва обяви в ефира на bTV депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, която е председател на комисията.

Никой от държавните органи не желае да поеме отговорност по отношение на контрола и надзора на банката. Хората, които са имали най-много информация и е трябвало да успокоят хората са УС на БНБ, управителят и подуправителите, посочи Атанасова.

Предстои да изслушаме финансовото разузнаване на ДАНС. Те също имат ангажимент да наблюдават парични потоци. Ще бъде интересно какво ще чуем от тези служители, въпреки че заседанието ще бъде закрито, допълни тя.

Председателят на парламентарната комисия за КТБ коментира, че кризата в банката се създава и развива при правителството на Пламен Орешарски с финансов министър Петър Чобанов.

Тя напомни, че БСП и ДПС имали съвсем различни мнения по решаването на казуса КТБ, но ГЕРБ винаги се е държала отговорно в позициите си за банката.

Атанасова подчерта, че членове на комисията нямат намерение да пътуват до Сърбия, за да изслушат Цветан Василев. Не се обсъжда и идеята за разпит на банкера чрез видеоконферентна връзка от Белград.

Ние няма да посетим съседни държави, само защото има какво да ни каже. Ако има нещо много важно, може и да ни го прати в писмен вид, категорична е тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки