Каракачанов: Прескачащите оградата мигранти щях да върна с два шамара

Според военния министър е "нормално някъде, някой да успее да прескочи оградата" на границата

OFFNews 16 ноември 2017 в 09:52 9136 6

Каракачанов: Прескачащите оградата мигранти щях да върна с два шамара

Снимка Ладислав Цеков/bTV

Мигратните, които прескачат оградата, аз щях да върна обратно с два шамара. Това каза пред bTV вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод филма на депутата от БСП Елена Йончева „Граница”, в който бяха излъчени кадри на мигранти, спокойно минаващи оградата на границата. 

Въпреки че правомощия по границата имат единствено МВР, министърът изрази възмущение от факта, че Йончева и екипът, с който е заснела филма, не са предприели нищо да върнат прескачащите оградата обратно в Турция. "Само дето с кафе и локум не ги черпят", каза Каракачанов.

По думите му Елена Йончева не се държи като депутат, а като журналист, който търси евтина сензация.

Нормално е някъде, някой да успее да прескочи оградата по българо-турската граница, но главната цел на оградата е изпълнена – а именно да спира масовото нахлуване на бежанци в България, смята министърът на отбраната.

Той признава, че все пак има проблеми с охраната по границата – липсва видеонаблюдение и достатъчен брой екипи, които да реагират на сигнали за незаконно преминаване. Решението според него е да се изпрати армията по границата.

С допълнителните пари за отбрана за следващата година – 100 млн. лв., ще бъдат създадени нови 1300 щата в армията, за да се компенсира частично недостига на 5000 души, каза още Каракачанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

6

мнение от IP

17.11 2017 в 11:21

А свински опашки няма ли да ползва? Бабички и деца да дърпаш и биеш - основно патриотично задължение. То простотията вече се не трае..

10571

5

Hissarion

16.11 2017 в 14:03

Каракочанов е видял, че имигрантите са деца и веднага налита да ги връща с шамари. Видяхме, че Далавери е много успешен в борбата с бабички, изглежда Прасьо е събрал кураж да бие непълнолетни.

12415

4

senester

16.11 2017 в 12:02

Шкембе войводата не е прав в две неща - първо,Йончева не ги посреща с локум,а се обажда на ЕЕН 112,май два пъти. И второ,скоро явно не се е поглеждал в огледалото - няма да може да върне всички мигранти,може би само непълнолетните...и една незначителна част от жените. А и ми се струва,че яко някой заслужава шамари,то това са трафикантите на хора.Но пълничкият няма с какво да помисли,за съжаление

25665

3

Victimized

16.11 2017 в 12:02

Фалшивите патриоти си изгърмяха патроните много бързо. Всички видяха колко струват.

16193

2

SC

16.11 2017 в 11:47

Представям си как Каракачанов застава сам срещу сюрия преселници и ги връща всичките само с два шамара... Тц, не мога да си го представя. Явно неговото въображение е по-развито.