Каракачанов: До договора се стигна заради куража на премиера Зоран Заев

OFFNews 02 август 2017 в 09:39 7846 5

Снимка БГНЕС

Подписването на договора за договора за добросъседство между България и Македония се дължи на куража на премиера Зоран Заев. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов от Скопие пред Нова телевизия.

На днешния Илинден на посещение в югозападната съседка е българска делегация, водена от министър-председателя Бойко Борисов.

Според Каракачанов до подписването на договора се е стигнало въпреки съпротивата на опозицията в Скопие, която "по стар български обичай" отстоявала позицията "ако не сме ние, не трябва да се случва". 

"Именнно на куража на Заев и желанието му да се приключи с тази глупава разправия и да се покаже нов подход пред европейските партньори, се дължи подписването на договора", каза Каракачанов.

Той посочи и че е странно, че опозиционната ВМРО-ДПМНЕ на бившия премиер Никола Груевски отстоява антибългарски позиции при положение, че баща му има българско гражданство и че наши паспорти са си извадили голяма част от ръководството на партията или техните родители.

Според Каракачанов няма как договорът да не се спазва, тъй като той ще бъде заверен в ООН като двустранен и от него произтичат ангажименти.

Българският вицепремиер посочи и че страната ни не е направила компромиси при съгласуването на текста на контракта, който регламентира отказ от териториални претенции и етнически малцинства между двете държави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

4

Hissarion

02.08 2017 в 14:45

Какви вопли бяха срещу тоя Заев, че щял да раздели Македония, че бил албанофил, а той човекът имал добри намерения изглежда.

42249

3

Denis Rizanov

02.08 2017 в 12:07

Тракийците отделна нация ли са бе тъмносин фашист бесен!?

42249

2

Denis Rizanov

02.08 2017 в 12:06

Шмульо чеснов, научете се веднъж завинаги, че в Македония няма българско малцзинство!
Там преди 1907г не е имало македонци!
Изчегъртани седерасти и платени подлоги на мамона.