Караянчева: Радев отправи катранено черна обида към парламента

OFFNews 24 януари 2018 в 18:30 9982 9

В днешния от тъмен, по-тъмен пейзаж, който беше нарисуван от президента, една обида успя да се открои в катранено черно - че парламентарната република атрофира.

Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в извънредно изявление по повод отчета на президента Румен Радев за първата си година на "Дондуков" 2.

"В какъв смисъл, г-н президент? Защото парламентарните групи гласуват в синхрон с взети партийни решения ли? Защото мнозинството защитава правителството ли? С цялото дължимо уважение, г-н президент, всяка парламентарна група гласува спрямо своята предизборна програма, с която е избрана в Народното събрание. И не, г-н президент, това не се нарича "убиващи свободната роля на депутатите плутократски механизми". Мнозинството подкрепя избрания от него Министерски съвет, който е в изпълнителната власт, само докато въпросното мнозинство го подкрепя. И това, г-н президент, не се нарича "нотариат, официализиращ решения". Нарича се отговорност към избирателите. Защото те са ни избрали, за да гласуваме именно така и това е част от демократичния процес, за който толкова сте се притеснили, г-н президент. Може би не е идеалното положение, но по-добро и по-демократично няма измислено", каза още Караянчева.

Председателят на НС подчерта, че президентът Радев обвинява Брюксел в безразличие и липса на разбиране и съдействие, защото е раздразнен от силната европейска подкрепа за правителството.

Караянчева обвини Румен Радев за ниското обществено доверие в Народното събрание:

"И последно, прав сте, г-н Радев, че доверието в Народното събрание е критично ниско. Този притеснителен факт се дължи на много фактори, но и в голяма степен се дължи на грубите и непремерени нападки на държавния глава, който по Конституция трябва да бъде обединител на нацията и да води диалог с останалите институции, а не да раздава обидни квалификации".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

10

Новак

25.01 2018 в 05:57

Онази беше “тежка артилерия”, а тази е “острието” на герберсстията. Вземи едната, удари другата. Парламентът има нисък рейтинг точно заради тази и такива като нея (общо 240 броя) - пълни измекяри. Тази (нямам думи да я опиша) все едно прочете речта на някой комунистически трибун громящ идеологическите му врагове преди.60 години. Няма да се учудя ако герберите учат тайно речите на Т. Живков, Г.Димитров и другите им вождове и учители. Поне докато баш Тиквун не е издал някое томче с избрани цитати.
Сякаш за тази е казано - по-добре да мълчи и хората да си мислят, че е тъпа отколкото да говори и всички да се убедят в това.

23293

9

Стефан

24.01 2018 в 23:11

А, да бе, десислава атанасова.

23293

8

Стефан

24.01 2018 в 23:05

Ами-ами, "парашутиста" е или утайка, или кариерист. А тая просто е назначена за чистачка, понеже няма кой друг. Не съм сигурен даже, че си вярва. И както може - отработва заповяданото. Също като оная "тежка артилерия" от счетоводството на ТКЗС-то, която беше министърка на нещо, не помня какво. А сега само злобее, и то не в такт.
Не мога да се сетя името.

7551

7

reKontra

24.01 2018 в 22:40

Тая кака намери причина да се обди. Парашутистка!

6947

3

theprofet

24.01 2018 в 19:40

Много меко се е изказал даже. Аз не виждам изобщо да имаме парламент. Сбирщок милиционерски отрепки, доносници и престъпници виждам само.

23293

2

Стефан

24.01 2018 в 19:32

Хе! Татяна Дончева пак се оказа права. В сравнение с тая, цецка цачева наистина започва да прилича на Айнщайн:))