Калин Стоянов отрече арестът на Димитър Стоянов да е заради разследване срещу роднина

OFFNews 24 април 2024 в 13:53 1201 0

Димитър Стоянов

Снимка Facebook/Димитър Стоянов

Димитър Стоянов

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов отрече арестът на журналиста Димитър Стоянов да е свързан с разследване срещу роднина на министъра. 

"Сестра имам, но тя е разведена от 2009 г. с въпросния човек. Оттогава – 15 години, нито аз, нито член на моето семейство поддържаме някакъв контакт с него", каза Стоянов, който присъства на тържествената клетва на стажанти от Центъра за специализация и професионална подготовка при Академията на МВР.

Разследващият журналист бе задържан в понеделник вечерта след свада между него и служител на НАП. Колеги на Димитър Стоянов смятат, че арестът му е свързан с разследване, по което работи, свързано с Георги Шурелов, задържан през 2021-а година в Бургас. Причината за ареста тогава е, че мъжът се е представял за данъчен и е рекетирал местен бизнесмен.

"Георги Шурелов е зет на Калин Стоянов, тогава шеф на ГДБОП, а сега министър на МВР. Докато разследвахме това, нашият колега Димитър Стоянов беше задържан от МВР, защото бил нападнал някакъв нетрезвен тип, който обаче бил служител на НАП", коментира журналистът Атанас Чобанов.

Калин Стоянов определи твърденията като спекулации. 

"Не знам какво е работил (Георги Шурелов), къде живее, това не е моя работа и моля да прекратим спекулациите по тази тема", каза още той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша