Кадиев: Извинявайте за кмета на Младост, сгреших!

OFFNews 13 юни 2017 в 14:56 29767 6

Снимка Архив

Лидерът на Нормална държава Георги Кадиев се извини на жителите на Младост за подкрепата, която партията му даде на кмета на района Десислава Иванчева на вота миналата година.

По-рано днес доверието си от Иванчева свалиха официално от инициативния комитет, който я издигна като независим кандидат за кмет, както и от "За зелен Младост". 

На страницата си във фейсбук Кадиев обясни: 

Когато от #НормалнаДържава подкрепихме Иванчева за кмет на р-н Младост през лятото на 2016, ние подкрепихме кауза - спиране на грабежа на района от поредица от кметове, спиране на строителството в зелени площи, по-добри услуги за гражданите, повече прозрачност и нулева корупция.

Дадохме пълна, 100 %-ова логистична, идейна и финансова подкрепа без никакви условия, освен едно - добро управление на района.

Ние спазихме предизборното си обещание да не се месим в управлението на района. Двамата зам.-кметове от #НормалнаДържава не бяха наложени от нас, а избрани от Иванчева. И двамата си тръгнаха от района, след като видяха да се опорочава идеята, заради която хората ни подкрепиха.

Заставам твърдо зад тях - арх. Иван Лапатов и Никола Вапцаров, и зад декларацията от днес на ИК "За Зелен Младост" и ИК "За издигане на Десислава Иванчева".

Хаосът, който цари в района, не може да бъде толериран. Съмненията за манипулиране на обществени поръчки не могат да се подминат с лека ръка. Одобряването на спорни строежи поради нежелание и неумение да се чете документация е абсурдно.

Извинявам се на хората на Младост. Продължавам да считам, че отстраняването на ГЕРБ и държането надалеч на другите партии на статуквото е правилното бъдеще за района.

Извинявам се на хората от #НормалнаДържава, които дадоха нерви, време, усилия и лични финанси за една мечта - да защитаваме интересите на обществото. Направихме перфектната кампания за грешния човек.

Извинявам се на семействата на хората от #НормалнаДържава и на моето семейство за всичко, което им причинихме. Не бяхме при вас, за да сме в Младост.

Аз извлякох тежки поуки. Нежеланието ми да се намесвам кой от протестиращите да е кандидат за кмет доведе до избора на най-неподходящия. Желанието ми за привличане на гражданска подкрепа доведе до приток от „съседи“ и „съседки“, които липсваха, когато беше трудно, но бяха първи на яслата.

Научих сурови уроци и ще нося тази вина пред гражданите на р-н Младост много време.

Но моите грешки не са повод да се отказваме от битката срещу корумпираното управление на ГЕРБ в София, от демократичността при подкрепа на инициативи или от пряко участие на гражданите в управлението.

Каузата остава. Продължаваме напред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12027

5

akustika

15.06 2017 в 16:34

Кметът не може да бъде политическо лице ,казват ,че била некомпетентна -важно е да е умна честна!!!

12094

3

дони

13.06 2017 в 17:58

Кадиев, ти си една трагедия! Как може да има хора, които да продължават да ти вярват, не знам! И знаеш ли, дреме ми за твоето извинение, просто то никаква работа не върши! Виж, тази калинка, която постави на това място, ще обърка много, много неща!

10571

2

Hissarion

13.06 2017 в 17:52

Щом Никола Вапцаров е бил заместник кмет, положението е било революционно.

12678

1

ovgun

13.06 2017 в 15:17

Абе Кадиев, ти кой беше бе? Вечният депутат и кандидат кмет ли? Нещо блондинката-фризьорка май отказа да ти ходи по комунистическата гайда и сега гърмиш пак за внимание. Долен комунист си бил и такъв си си останал. И евала, че са ти били шута, смешник.