Йончева пуска компрометиращ филм за границата. Кани Борисов на премиерата

Николаос Цитиридис 19 октомври 2017 в 13:01 15269 2

Журналистът и депутат от БСП Елена Йончева е заснела филм, посветен на границата ни с Турция, в който показва каналите на мигрантите, вижда се как оградата се прескача лесно със стълби и в какви схеми са замесени граничарите. Премиерата ще му бъде скоро, а на нея лично Бойко Борисов е поканен. За намеренията на БСП да го излъчат стана ясно от декларация на социалистите, прочетена от лидера на партията Корнелия Нинова.

В емоционална реч от трибуната на НС Нинова говори за решението на Министерския съвет да обяви оградата по границата за обект от националната сигурност.

"Възникват много въпроси защо се прави това и какви ще са резултатите", каза Нинова.

Според нея това е опит да се скрие информация и да се спре задаването на въпроси.

"Нека да припомня, че Валери Симеонов с хеликоптер разходи журналисти, а премиерът кани чуждестранни гости там", каза лидерът на БСП.

За "социалистите" това решение на МС има за цел само и единствено да потъпка свободата на словото и правото на хората да задават въпроси.

Заради това решение на МС Нинова поиска и оставката на Валери Симеонов и министъра Валентин Радев, вносители на проекта за границата и обявяването ѝ за обект за националната сигурност. 

Нинова заяви, че по този повод ще бъде излъчен и филмът на Елена Йончева, в който има и много свидетелски разкази. Като съавтори на този филм ще се запишат и всички депутати на БСП.

"Елате и арестувайте всички 80 депутати на БСП", каза Нинова. Тя призова и гражданите, които искат да се "запази свободата на словото" да се свържат с Йончева и да се запишат като съавтори. 

Все пак дата на премиерата няма, но на нея ще има и много официални гости, каза Нинова.

Малко по-късно Йончева коментира сама филма си. Той е заснет с нейна камера, не се финансира, а и в момента води преговори с телевизии и коя да го излъчи. Но за момента тези преговори са безуспешни и филмът трибуна си няма.

Преди няколко дни е бил направен опит Йончева и екипът ѝ да бъде спрян на границата, когато постановлението на МС за границата не е било прието. Граничарите обаче ги пуснали, след като разбрали, че Йончева ще огласи случая.

За да видят как се харчат европейски средства и как се пазят европейски граници, на първото излъчване на филма ще са поканени и посланици от различни европейски държави.

"Питаме ви, кое е заплаха - корупцията или свободата? Да говориш, да мислиш и да питаш, за корупцията или правото да казваш истината за тази корупция. До сега цензурата се изразяваше в заплахи, че ще бъдете освободени от столовете си, че ще минат през вас така както могат. Тази агресия стигна до това, че да ни забраните да питаме и да превърнете свободата в престъпление", каза Нинова.

Лидерът на БСП не почака много за отговор на нейните твърдения. Цветан Цветанов ѝ отговори от трибуната на НС, че всичко, казано от нея, са фалшиви новини.

"Няма как да сте алтернатива на управлението, ако не предлагате политики. Ако имате доказателства за злоупотреби, сезирайте институциите", каза Цветанов, който не пропусна да се похвали, че ГЕРБ са вдигнали заплатите и че борбата с контрабадата върви успешно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

1

Севтопол

19.10 2017 в 14:33

Сами ще си показваме задниците на чуждите посланици. Все е било, ама такова чудо не е било. Браво на Елена! И на Корнела Браво! Ако направят това, ще трябва да дълбаем дъното, за да стигнем до тях.
 
X

Подкастът на OFFNews