Илхан Андай: Три пиленца измислили ареста на Доган, след лятото ще станат на яхния

"Става въпрос за много пари. След лятото главна прокуратура ще има по-премерен изказ", казва журналистът

OFFNews 16 август 2017 в 11:56 8991 7

ДПС отвърна остро на фалшивата новина, че почетният председател на партията Ахмед Доган ще бъде арестуван. Първо лидерът на столичното ДПС Нихат Кабил написа пост във Фейсбук, наричайки "пиленца" хората, които "се ебават с Доган", като ги предупреди, че няма да им мине номерът. А после в ефира на Нова телевизия журналистът Илхан Андай заяви: Трима - бивши ченгета, са се срещали тези дни и са измислили "фалшивата новина" за Доган и след лятото ще станат на яхния. 

"В началото на този политически сезон тези бройлери ще са станали кило и половина-две и ще отидат на яхния. Това е новината от една среща. 10 важни личности в държавата, които са свързани с Цанков камък... Миналата седмица трима от тях - бивши ченгета, които вървят за мозъчно ядро, са се срещали, имали са много важна среща и от нея основното послание е, че нещо страшно няма да се случи в държавата. Сиреч, този, който създаде напрежението, ще си го понесе в рамките на месец-месец и половина - трима са и са много важни. А напрежението го създадоха около Цветан Василев." 

На въпрос на водещата на Нова телевизия дали причината сега ГЕРБ да се сети за Цанков камък и да го даде на прокуратурата без нови доказателства е Цветан Василев, Илдай отговори, че в момента причина за срещата е бил законът "Магнитски", който Василев се надява да използва за закрила от САЩ. "Цветан Василев нон стоп се появява и завоалирано казва "Внимавайте какво направихте миналото лято". 

Илхан Андай потвърди, че информацията за готвен арест на Доган е фалшива новина и прераства в нещо като "обществено-политически хорър от стила знам какво направи онова лято". 

Журналистът обърна внимание, че след като името на почетния председател е било замесено първо в арест, а после и в проекта Цанков камък, той веднага е реагирал, което е нещо нетрадиционно за него. 

"За първи път той реагира на новина от медиите. Някой си е наумил нещо и иска той да реагира", каза още Илдай. А по отношение защо ДПС отрича сега, след като дори е имало дела за хонорара на Ахмед Доган за Цанков камък, Илдай коментира, че Доган не е никога бил консултант и ще се намери точната длъжност и определение.   

"Всичко тръгва от КТБ. Спомняте си, че скандалът Цанков камък и връзката с Доган и очакванията за арест се появиха непосредствено, след като се стигна до ниво да бъдат виновниците за КТБ да направят по-важната стъпка към съда - да бъдат привлечени, да бъде докаран Василев, на атаката се отговаря с контраатака", обясни още Илхан Андай. 

По думите му от ситуацията в момента печели цялата политическа класа, на която трябва да й светне жълто, че трябва да са по-премерени. "След лятото ще има много премерен изказ и действия на главна прокуратура - ако някой е надробил нещо, което няма как да преглътне - би било страшно, защото става въпрос за много пари", каза още Илхан Андай.  

А на въпроса защо сега ГЕРБ подават сигнала за Цанков камък журналистът отговори: "ГЕРБ изпълниха това, което е записано в учебниците по политика. Като ти вдигнат топката, вкарваш гол. Защото са управляващи и някой им е подал удобен пас. Това са очакванията на обществото, Цанков камък да бъде даден на прокуратурата". 

Журналистът коментира и отношенията между Ахмед Доган и Делян Пеевски, като каза, че наскоро двамата са се срещали. "Отношенията им са здрави. Няма война, Пеевски е достатъчно умен, за да анализира какво се е случвало в ДПС и, че Доган е твърде голяма хапка за него. Доган няма нищо против Пеевски да остане в семейството на ДПС, защото без такива мощни кадри партията не може да посрещне новите провокации, които се появиха преди година и половина (визирайки партията на Лютви Местан). 

По думите на журналиста отношенията между ГЕРБ и ДПС също "извън паравана са много добри. "Преди две седмици отпуснаха много пари на общини на ДПС", подчерта Илдай.

Той коментира и има ли конфликти в ДПС в момента. "В ДПС има много недоволни хора, които не станаха кандидат-депутати, както и отчаяни бивши зам. председатели, които са нищо. Има настроение по региони към тези, които бяха спуснати за водачи на листи, като например Йордан Цонев в Хасково. Там няма скандал, но от ДПС отчитат, че листата е на Доган. Той е избрал Цонев да е в Хасково", разказа Илхан Андай. Той отсече: "ДПС винаги ще се тресе до такава степен, че да оздравее. Но ударят ли Доган, ДПС няма да го има". 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7904

6

Nikolay Valchev

16.08 2017 в 20:54

Абе не са пиленца.

Обикновени шопари са.
Ама идва време да се прави суджук и ще им резнат главите.

12415

1

senester

16.08 2017 в 12:15

Евала,типичен пример за журналистическа вярност към Сокола. Да се разплачеш
 
X

Да помогнем на украинските деца!