Явор Божанков, БСП: Ясно е, че тръгваме по нов път

OFFNews 15 ноември 2021 в 08:14 3907 1

Снимка Архив

Трябва да изчакаме окончателните резултати, ясно е, че тръгваме по нов път, но въпросът е какъв е той.

Това заяви водачът на листата на "БСП за България" във Велико Търново Явор Божанков по бТВ. Когато са готови окончателните резултати БСП ще направи анализ и окончателни изявления, допълни той. 

По думите му ниската избирателна е активност е била очаквана: „Лично аз я очаквах, но се надявах да не е чак в такъв мащаб и процент“, каза още Божанков. 

Той отрече, че БСП ще прави коалиция с ГЕРБ и ДПС. „Говореше се и че броенето на разписките ще доведе до хаос - това също не се случи. Именно броенето на разписките ни дава сега основание да кажем, че резултатът е легитимен“, допълни Явор Божанков. 

По думите му в момента е важна заявката оттук нататък какво ще се прави. „Търпението на хората е изчерпано, те са притиснати от тежки кризи, ние им дължим редовен кабинет и правителство, което да ги преведе през тези кризи“, коментира той.

„БСП ще бъде конструктивна част в новия парламент, както беше и в предишния. Със сигурност и в 47-мия парламент ще бъдем тази разумна сила, която ще даде всичко от себе си, за да има редовен кабинет“, категоричен бе Явор Божанков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2210

1

fishcake1

15.11 2021 в 09:39

На дебата и Белобрадова, и Николай Събев, и Божанков направиха много добро впечатление. Гласувах за ПП, но се надявам наистина Божанков да изчегърта Корнелия Нинова от ръководството на БСП. Впила се е като кърлеж.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков