Янев със студен душ за ПП: Не е устойчиво, няма да ги подкрепим

OFFNews 05 януари 2023 в 09:57 2170 6

Янев

Снимка БГНЕС Архив

Стефан Янев.

Декларацията на ПП в момента е разпределена в космисии, най-вероятно утре ще бъде гласувана в пленарна зала. Това заяви в лидерът на "Български възход" Стефан Янев в сутрешния блок на БНТ.

По думите му критиката е към факта, че този документ не предполага свързване с мнозинство, което да поддържа проекта на предложен кабинет.

Няма яснота дали ще има мнозинство, което предполага, че ще се разчита на правителство на малцинството. Не е воден разговор да участваме с министри и заместник-министри, по-скоро става въпрос за принципи, заяви Янев.

Не бихме подкрепили това, което се предлага, не ни изглежда устойчиво, допълни още лидерът на "Български възход".

Той описа и логиката, която трябва да се търси, за да бъде съставен кабинет. Първо трябвало да се водят преговори за мнозинство, което да подкрепи правителство, а след това за приоритети и политики. Чак след това идвал и персоналният състав.

За третия мандат Янев коментира, че те не са си преписали ролята на балансьор. По думите му всяка една партия може да носи такава отговорност и са в състояние да го направят. Знаем кой решава за третия мандат, решение на президента е на кого ще го даде, каза бившият служебен премиер.

По думите му която и партия да получи третия мандат, трябва да се водят разговори за общите приоритети и да се върви напред. Обединяващите теми са свързани с ежедневието на българите и техния стремеж към предвидимост на утрешния ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

6

DARTH VADER

05.01 2023 в 11:57

РУСКИЯТ ШПИОНИН ,КОЙТО ПРИЕМА ЧАСТНИ ПОРЪЧКИ ОТ "БИЗНЕСМЕНИ С ДОСТА СПОРНА РЕПУТАЦИЯ" НЯМА КАК ДА НАДСКОЧИ СЕБЕ СИ;)

БЕЗ ПАРИТЕ НА ВЪГЛИЩАРЯ КОВАЧКИ,СТЕФАН ЯНЕВ НЯМА ДА МОЖЕ НОВ КОСТЮМ ДА СИ КУПИ ЗА СЛЕДВАЩАТА КАМПАНИЯ...

9347

5

Анализи

05.01 2023 в 11:14

Някой очаквал ли е нещо друго от Янев. Всичките безсмислици, които изговори са прах в очите. Целта е да се запази статуквото.

936

3

escrin

05.01 2023 в 10:31

Krasimir T.Georgiev, шарлатанин, говориш все едно нещо неочаквано се е случило. Само че да ти напомня нещо друго. Единственият начин "ПростоКиро" да е "аут" в сегашния парламент, е управление на Герб + ДПС + БСП. Добре ли е?

345

1

Джендо Джедев

05.01 2023 в 10:00

Е тогава следващия Парламент ще го гледате през крив макарон.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков