Губернаторът на София за НАТФИЗ: Не чувствам угризения, бих влязъл отново

OFFNews 12 юни 2017 в 08:50 12562 17

Губернаторът на София за НАТФИЗ: Не чувствам угризения, бих влязъл отново

Снимка Нова тв

Новият управител на Софийска област Илиан Тодоров от "Атака" не изпитва угризения за случката в НАТФИЗ на 25 октомври 2015 година, когато група депутати нахлуха, за да търсят сметка на човек, за когото твърдяха, че е нападнал депутат от "Атака". 

В интервю за Нова тв Тодоров обясни, че не е "нахлувал никъде" и че не вижда нищо нередно в това група депутати да влязат във фоайето, на което и да е учебно заведение, защото това не е престъпление. Той попита дали окупацията на Ректората на Софийския университет през 2013 г. не е била нахлуване на "умните и красивите". 

Той насочи темата в друга посока: "Имаше ли тогава превишаване на полицейските правомощия на полицейските служители - български полицай да души народен представител? Влизането във фоайето, на което и да е българско висше учебно заведение, не е престъпление. Не съм се карал с абсолютно никой", каза Тодоров и на коментар на водещия за това, че студентите са искали депутатите да напуснат академията той отговори с въпрос: "Те студенти ли бяха? Аз не съм сигурен дали тези хора бяха студенти".

Той обясни, че не обръща внимание на коментари по негов адрес в социалните мрежи, тъй като там има "хейтъри, има красиви и умни, интелигентни, които няма как да ме харесват, защото имам различно виждане за икономическото развитие на България". 

На въпрос дали отново би влязъл отново в НАТФИЗ той отговори: "Да, отново бих влязъл във фоайе на учебно заведение, защото това нито е престъпление, нито нищо".

Той заяви, че "определени медии" са си позволили много лъжи и обмисля да заведе съдебни искове.

Едно от първите решения, които Тодоров взел като областен управител, е да спре продажбата на държавни имоти. "Моето назначаване от една гледна точка притесни някои хора, защото ги ударих през ръцете и вече няма да се продават държавни имоти, няма да се продават царски конюшни", каза той. 

Тодоров изрази съжаление, че това не е станало още преди 10 години. "Съжалявам, че "Атака" нямаше възможност да направи нещата преди 10 години. Представяте ли си, ако това беше преди 10 години? Сега България нямаше да бъде разграбена държава", каза новият губернатор на София. 

Тодоров каза, че второто нещо, което е направил, е да даде за безвъзмездно ползване вила в Боровец, която е собственост на областната управа, на деца от бедни семейства. "Депутатите вече няма да ходят на тази вила, а деца от социално бедни семейства. Това е едно добро начинание за бедните деца в България, които и зимата, и лятото ще могат да посещават Боровец", обясни той.

Новият губернатор на София ще иска връх Мусала да бъде преименуван на Иван Рилски. "В България тряба да се променят турско-арабските имена, тези които са останали от османско робство", обясни той и допълни, че е възможно това да стане и с имена от гръцки и английски, но трябвало да се започне от най-старите.

"За нас от "Атака" е напълно нормално върхът да бъде кръстен на най-големия светец Иван Рилски. Върхът се е казвал и Сталин, така че виждам с какво промяната на името на този връх ще доведе до напрежение", поясни Тодоров.

Тодоров обясни, че никога не е казвал, че Бойко Борисов е мафиот. Той бил казал, че Борисов често играе тенис с хора от подземния свят. "Ако някой така тълкува думите ми, това си е негов проблем. Аз никога не съм казвал, че г-н Борисов е мафиот", обясни губернаторът.  

Във връзка с изявлението му, че 75% от артистите са хомосексуалисти и дегенерати, Тодоров обясни, че това е цитат на американския биолог Алфред Кинси. На твърденията, че Кинси никога не е казвал подобно нещо, Тодоров отговори с книга на руски учен, работил за КГБ, а по-късно и за ЦРУ. Той обясни, че "разни хора, драскачи в един сайт", дори не са си направили труда да прочетат.

"Аз съм цитирал един световно известен учен. Това са хора, които са посветили целия си живот в изучаване на сексуалността. Не смятам, че нещо съм направил когато съм цитирал", каза Тодоров и обясни, че няма нищо против "всеки да бъде какъвто иска", но имал против, "когато върховете в ЕС ни налагат бракове между мъж и мъж". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

16

Denis Rizanov

12.06 2017 в 13:19

Областен управител на София от дост или дпс щеше да е най-доброто решение! Не се вслушва боци в мнението на народа и ше яде дебелия калъч.

12182

15

sawall

12.06 2017 в 12:53

Управител на София от Атака. Не само това, ами и циничен, нагъл, устат, и изобщо непоучил се от минали грешки. На печелившата мафия - честито!

(ГЕРБ, Цацата, ТиМ, ДПС, те знаят кои са!)

13780

14

Перко

12.06 2017 в 12:38

Странен "интелект" излъчва този областен управител :)

15256

13

mendi

12.06 2017 в 11:46

Що да не влезе!
По актьорско маистворство им скрива шапките на тия от НАТФИЗ. И не само той ами повечето от патриотичната група.

17156

12

aviatora

12.06 2017 в 11:34

Народе!!! Виждате ли какви хора ни управляват и са на възлови позиции в държавата!!! Психари!!!

23293

11

Стефан

12.06 2017 в 10:57

"Губернаторът" е началник на провинция във федерална държава. Понеже не съм чувал България да се е федерализирала, да разбирам ли заглавието като призив към разкъсването на държавата?

29216

10

Лопе де Вега

12.06 2017 в 10:44

@ Алкин, ама то и София не е българско име. Монтана, Созопол, Септември... Кво викаш, само турските имена пречат? Те сега разбрах. Освен това - губернатори има у Русията. У нас нема - и слава Б-гу! Кой пише тия простотии, бе?

Поздрав!