Горанов поискал обяснения от мъжа на Бокова за аферата "азербайджанска перачница"

OFFNews 06 септември 2017 в 09:16 8753 6

Горанов поискал обяснения от мъжа на Бокова за аферата

Министърът на финансите Владислав Горанов е поискал обяснения от Калин Митрев - представителя на България в Съвета на директорите на ЕБВР и съпруг на Ирина Бокова по аферата "азербайджанска перачница".

Британският в. "Гардиън" излезе с публикация във вторник за това, че европейски политици са получавали пари от управляващия елит в Азербайджан. Става въпрос за 2.9 милиарда долара, с които е плащано на изтъкнати европейци, купувани са луксозни стоки и са били изпирани пари чрез мрежа от почти непрозрачни британски компании. Митрев бил замесен в схемата за пране на пари, твърди изданието.

Изтеклите данни показват, че лидери на Азербайджан, обвинявани в нарушаване на човешките права, системно са корумпирали и манипулирали избори. Те са направили повече от 16 000 тайни плащания от 2012 до 2014 година. Разкритото може да е само върхът на айсберга.

От българското Министерство на финансите разпространиха позиция, в която се посочва, че Владислав Горанов "следи" темата:

„С внимание следим темата и сме притеснени от информацията, разпространена в медиите. Разпоредих проверка по изнесените данни и изисках обяснение от г-н Калин Митрев, представителя на България в Съвета на директорите на ЕБВР.
На база на събраната информация, правителството ще вземе отношение по казуса на редовното си заседание в четвъртък“, се посочва в съобщението. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

6

Севтопол

07.09 2017 в 13:58

Професоре, и аз знам за една платена публикация от 2013 г., дето Борисов изнесъл милиони в чували със самолет. После този сценарий го филмираха с аферата КТБ през 2014-та. Домързя ги да пишат нов. А и без това се получи добре – ако искаш да разбереш къде отидоха парите от банката, просто си спомнѝ за "чувалите на Бойко". Обаче народът в по-голямата си част май отказа да свърже тия две неща. И сценаристите се провалиха. А те не обичат провалите. И винаги опитват отново.

29217

3

Лопе де Вега

06.09 2017 в 11:29

... и Боков, т.е. Митрев казал не е верно!

Поздрав!

8017

2

Rumini

06.09 2017 в 10:22

Горанов може за минути да провери дали Митрев е платил данъците си за въпросните суми. А Бокова да не се прави на глупава, заявявайки, че не знае за бизнеса ( парите) на съпруга си. Ако е така, то това не е семейство, все пак говорим за близо 850 000 лв.
 
X

Да помогнем на украинските деца!