Главчев обмисля да си тръгне от парламента, трудно му е стои в една зала с Нинова

OFFNews 17 ноември 2017 в 10:28 10498 4

Снимка Булфото

"Мисля, че е победа за тези, които не искат да се спазва правилника за организацията на дейсността на Народното събрание в залата" - това бе първият коментар на подалият оставка председател на НС Димитър Главчев пред журналисти.

На въпрос дали е преиграл с отстраняването на Корнелия Нинова от пленарна зала, той отговори:

"Вие видяхте какъв език се употреби от трибуната на парламента. Имаше използвани квалификации към народни представители и към премиера. Има текст в правилника, в който пише, че не е позволено оскърбяване на членове на Министерски съвет или на народни представители".

Димитър Главчев заяви, че политически натиск върху него от страна на ГЕРБ не е оказван. "Борисов ми каза да си решавам", допълни той.

"Ще си помисля да дали да остана в парламента. Колеги настояват да остана, но аз смятам, че ми е трудно да стоя в един парламент с Корнелия Нинова и Антон Кутев. Няма как един човек да бъде срещу цяла партия", каза още Главчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7551

4

reKontra

23.11 2017 в 00:03

Много двусмислено излиза това последно изречение от цитата.

20696

2

Новак

17.11 2017 в 11:37

"Оскърбяването" е въпрос на култура, интелигентност и морал. Явно всичко това много липсва в НС та трябва изрично да го пишат в правилника. Следващата стъпка е да напишат в правилника, че трябва да си мият ръцете преди хранене - някои от тях изглежда като да не ги знаят тези неща.

6947

1

theprofet

17.11 2017 в 11:05

Тръгвай!!! На никого няма да липсваш, освен на групата на 80-те!!!