Главчев: Бих постъпил по същия начин, както в деня, когато изгоних Нинова

OFFNews 02 декември 2017 в 10:55 6329 3

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Бившият председател на Народното събрание Димитър Главчев заяви, че отново би постъпил по същия начин, както в деня, когато изгони лидера на БСП Корнелия Нинова от пленарната зала. Изказването си Главчев направи в студиото на бТВ.

„Всичко, което съм направил в тази поредица от събития, щях да го направя по същия начин”, каза Главчев и допълни, че "би изгонил всеки, който не спазва правилника на Народното събрание". 

Той допълни, че не чувства жертва на случилото се. 

„Говорихме и с премиера Бойко Борисов. На самото събиране на Председателския съвет той каза: Аз съм тук като лидер на партия, не като премиер. Не е оказвал никакво въздействие и от самото начало каза, че е там като лидер на партия. Нещо повече – обърна се към лидера на БСП г-жа Нинова и каза: „Може ли по някакъв друг начин да излезем от ситуацията, а не с оставката на председателя на Народното събрание?”. Нинова заяви категорично „Не”, каза Главчев.

Като една от причините за своята оставка депутатът от ГЕРБ определи отговорността за това, че цяла парламентарна група са заявили, че няма да влязат в залата заради него. 

Той е останал като народен представител, защото много негови избиратели са го помолили и подкрепили.

Главчев коментира и скорошното приемане на държавния бюджет за 2018 г. 

"Не знам как ще я караме с БСП и те как ще я карат с нас", каза той по повод решението на парламентарната група на БСП да внесе жалба до Конституционния съд за Бюджет 2018, но обяви, че "няма проблем да го направят".

Според Главчев от левицата искат предсрочни избори, но хората не искат това, категоричен е той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!