ГЕРБ: Смениха шефа на ДАЗД, за да сплашат протестиращите с деца

Елица Мартинова 02 август 2013 в 09:30 6518 34

Цветанов отговаряше пред парламента за нападението над А. Доган.
Цветанов отговаряше пред парламента за нападението над А. Доган.

"Основната причина за разправата с бившия шеф на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов е, че той отказа агенцията да бъде използвана за политически цели. Тройната коалиция иска да превърне ДАЗД в орган за саморазправа с българските граждани, които имат позиция."

Това заяви в декларация от името на ПП ГЕРБ зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. От парламентарната трибуна бившият вътрешен министър осъди уволнението на Калин Каменов, който в сряда бе отстранен от директорския пост в Агенцията за закрила на детето. По думите на Цветанов единственият аргумент за това е желанието на управляващите да се саморазправи с протестиращите, които водят на демонстрациите децата си.

OFFNews припомня, че на 24 юли депутатите от "Атака" изпратиха писмо до Каменов и поискаха да забрани присъствието на деца по протестите, а за родителите, които не се съобразяват с това изискване, да има санкции. От страна на Държавната агенция за закрила на детето обаче нямаше никаква реакция.

Според ГЕРБ новата "Тройна коалиция" назначава "свои послушници" на всички постове, за да засили контрола си над държавата.

Ето част от декларацията на ГЕРБ:

В последната седмица сме свидетели на ескалация на политически реваншизъм. В цялата страна се извършват масови уволнения по политически критерии. Калин Каменов от ДАЗД бе последен пример. Той бе отстранен, без да бъдат посочени нито едни мотиви за това решение на правителството. В историята на ДАЗД няма друг председател освен Каменов, който да е получавал по-категорична подкрепа заради работата си.

Алармираме, че ДАЗД да се превърне в орган за саморазправа с българските граждани, които имат позиция.  Управляващите искат да санкционират родителите, които протестират с децата си. Основната причина за разправата с Калин Каменов, който отказа Агенцията да бъде използвана за политически цели.

Политическата метла на Тройната коалиция доведе до уволнението на всички 16 регионални инспекции "Околна среда".

Целта на управлението е да поставя на ключови постове свои послушници, които удобно да прилагат законодателството в полза на нечии интереси. Това е стара практика на Тройната коалиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки