ГЕРБ ще отговори в събота приема ли искането на ПП-ДБ за седемте гаранции

OFFNews 23 юни 2023 в 18:23 2611 0

ГЕРБ ще отговори утре приема ли искането на ПП-ДБ за седемте гаранции

Снимка БГНЕС

ГЕРБ ще отговори утре приема ли искането на ПП-ДБ за седемте гаранции

В събота ГЕРБ ще проведе национално работно съвещание с участието на общинските кметове на ГЕРБ, на ПГ на ГЕРБ-СДС, областните координатори и Изпълнителната комисия на партията.

"Форумът е предварително организиран и обявен и ще се проведе във Велико Търново, като с него ГЕРБ стартира подготовката си за местните избори. След заседанието ГЕРБ ще съобщи решението на партията по поставените въпроси от ПП-ДБ" - заявиха от пресцентъра на ГЕРБ.

По-рано днес парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България“ взе решение, че споразумението за ротационен кабинет остава, но определи седем гаранции.

При неизпълнение на тези гаранции, ще поискаме оставката на правителството. Каним ГЕРБ – СДС да влезем утре в разговори за формализиране на тези гаранции в документ със заглавие "Механизъм за гарантиране на реформаторската програма", заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Седемте гаранции включват: общ борд за назначение на регулатори; да се спазва вече одобрената обща законодателна програма; пътна карта за съдебната и конституционна реформа; реформа в службите; съгласуван закон за антикорупционната комисия; преработка на Изборния кодекс и обща позиция за законността на референдума на „Възраждане“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови