ГЕРБ се разграничи от ултиматума на Валери Симеонов

Борисов забранил на ГЕРБ да говорят за президента

OFFNews 08 октомври 2017 в 12:31 9300 4

ГЕРБ се разграничи от ултиматума на Валери Симеонов към четири медии, оповестен през правителствената пресслужба. 

Симеонов даде на bTV, Нова телевизия, БНТ и БНР 24 часа, за да му се извинят, като ги заплаши със съд в противен случай. 

Не може да се допуска ситуация, в която представители на властта воюват с медии, заяви вицепремиерът Томислав Дончев по повод скандала със заплахите към журналиста Виктор Николаев и последвалия ултиматум. 

Дончев каза, че не може да се извинява от името на Валери Симеонов, но предложи Симеонов и Антон Тодоров да бъдат поканени отново в Нова телевизия, за да се уточнят кой какво е искал да каже и да се извинят, ако е нужно. 

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов подчерта, че партията застава зад свободата на словото, а ако има политици, които са засегнати от лъжи в медиите, могат да заведат дело.

По повод обвиненията в шуробаджанащина при назначенията на ГЕРБ Цветанов обяви, че партията няма да участва в компроматна война. 

Дончев пък посочи, че има институции, в които могат да се подават сигнали при съмнения за нарушения.

По отношение на нападките между ГЕРБ и президента Румен Радев Цветанов обяви, че премиерът Бойко Борисов забранил на партията да споменават Радев.

"Може би сме засегнали президента Радев, може би БСП наляха повече масло, днес премиерът се разпореди да не споменаваме президента, а да говорим за нещата, които действително могат да водят до издигане на авторитета на институциите и за намаляване на това противопоставяне, което е вредно", заяви Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

4

Новак

08.10 2017 в 21:33

Имало институции за подаване на сигнали? Ами Байно, никой няма доверие на никоя институция защото навсякъде е шуробаджанащина и корупция. За това са виновни всички управляващи през последните 28 години,но най-вече вие с вашия култ към тиквения ви вожд. Защото всички институции бяха маргинализирани, за да изгрее Той. Така че не се правете на много остроумни и принципни,разбойници с разбойници!

17156

3

aviatora

08.10 2017 в 14:19

Няма кой да повярва вече на вас след толкова изречени лъжи.

9009

2

Mi

08.10 2017 в 13:59

Дончев, какво правиш там ??

29585

1

Izalina

08.10 2017 в 13:41

А сега да се разграничат и от самия вс и да го разкарат, че аман от простотиите му!

Както и от оная новата креслива звезда. Взе си 15те минути за една седмица, време ми е да си ходи на село.