ГЕРБ са готови да приемат всичко, което идва от ЕС. Ние искаме да чуем хората за Истанбулската конвенция

OFFNews 14 януари 2018 в 12:27 6393 8

Истанбулската конвенция няма задължителен характер и се политизира излишно. В БСП винаги сме защитавали жените и сме защитавали семейните ценности, заяви зам.-председателят на БСП за България Драгомир Стойнов. Той каза още, че левицата има готовност за промяна на законодателството с конкретни мерки срещу насилието над жени, например домашното насилие да бъде инкриминирано, както и "преследването" като поведение със заплашителен характер; да се криминализират насилствените бракове и принудителното съжителство на съпружески начала. БСП предлага и по-високи санкции за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие, както и изграждане на кризисни центрове във всеки областен град, като това стане държавна делегирана дейност.

По думите му това са конкретни мерки срещу насилието над жени и те ще са в по-голяма полза за обществото.

„ГЕРБ се готвят да приемат Конвенцията, което показва, че са готови веднага да се съгласят на всичко, което идва от ЕС, вместо да го подложат на дебат. Това е разликата между нас и тях. Ние търсим дебат, да разберем - как българското общество ще усети позитивите и ще добие самочувствие, че е в ЕС”, обясни Стойнев.

На въпрос дали с решението си Националният съвет на БСП не е саботирал лидера на ПЕС Сергей Станишев, Драгомир Стойнев отрече и припомни, че преди няколко месеца, на Конгрес на БСП, е издигната кандидатурата му за трети мандат на ПЕС. „Твърдо стоим зад г-н Станишев, отново да бъде лидер на ПЕС”, категоричен бе Стойнев.

Относно екопротестите срещу строежа на втори лифт Стойнев заяви, че БСП подкрепя развитието на зимния туризъм, но е против корпоративните интереси и нарушаването на законодателството.

Именно когато той беше икономически министър бе решено да се строи втори лифт и той защити решението с думите:

„Дори в малките ски курорти в Западна Европа има по над 15 лифта. Не е нормално България да не се превърне в туристически център на Балканите при положение, че нямаме конкуренция. Не пречи туристите от Турция и Гърция да идват тук и да карат ски. За туризма сме, но да се спазват законите".

По повод предстоящия вот на недоверие Стойнев беше категоричен, че оставането на ГЕРБ във властта е пагубно за българското общество.

„Това е продължаващ разпад, изтощение на цели социални системи - здравеопазване и образование, загуба на ценно време за висок и стабилен икономически растеж и ще доведе до изчерпване на обществен ресурс заради всеобхватната корупция. Ние казваме, че има управленска алтернатива. ГЕРБ и коалицията им, трябва да си тръгват. Те пречат на нормалното развитие на държавата”, обясни той.

„За първи път българският парламент ще дебатира сваляне на правителство заради корупция. Това е дори закъснял процес, защото обществото е наясно, че корупцията е скритият двигател, който пречи нещата да се случват”, добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8500

8

Пенчо Милев

17.01 2018 в 08:55

ПАК СЕ УДИТЕ КАК ДА ГИ ПРИСВОИТЕ ПО ПРОГРАМКА ,, ДА ИЗЧЕЗНАТ ЗА 60 ,,СЕКУНДИ ,, УДУМВАТЕ СЕ , КРАДЕТЕ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО.
ДИЛЯНЧО, ВАЛЕРИ ВИЖТЕ СЕ , НАДУЛИ СТЕ СЕ КАТО ПРИШКИ . ЩО НЕ ВЗЕМАТ ДА ВИ КАЧЪТ ПО ЕДНА СНИМКА ЗА СРАВНЕНИЕ ПРЕДИ И СЛЕД КАТО ДА СТАНАХТЕ МИНИСТЪРИ - И НЕ САМО НА ВАС , АМИ ВСИЧКИ СТЕ СЕ НАДУЛИ . ДА НЕ СА ВИ ХАПАЛИ СТЪРШЕЛИ .
НЯМАМ ПРАВНО ОБРАЗОВАНИЕ НО ЕДНО ЩЕ ВИ КАЖА .
ЗАСТЪПЯ ЛИ ВИ . ЖАЛНА ВИ .........А . ЩЕ ВЪРНЕТЕ ВСЕКИ Лев. € ВСЕКИ $.
ДА ВИ ПИТАМ С 3000Лв. ЗАПЛАТА КАК КУПУВАТЕ ИМОТИ ЗА 3,000,000 Лв.
ЕЛЕМЕНТАРНО Е КРАДЕТЕ МНОООГООООО , САМО НЯМА ЗАИНТЕРИСОВАНИ . И ТОВА ЩЕ СТАНЕ НЯМА НЕ НАКАЗАНО ,,ДОБРО,,ТАЯ НАША ПАРТИЯ ЛЮБИМА. ......

Г....рабят
Е...лементарно
Р....епублика
Б...ългария

7447

3

MeduimShark

14.01 2018 в 13:01

Критиката ти е way off след като не знаеш как се пише брЪтвеж.