ГЕРБ, РБ и ДПС не виждат основание за предсрочни избори

OFFNews 25 септември 2015 в 13:32 2828 2

ГЕРБ, РБ и ДПС не виждат основание за предсрочни избори

ГЕРБ, РБ и ДПС не виждат основание за предсрочни избори. По-рано днес от "Атака" поискаха нови парламентарни избори заради невъзможността на кабинета да се справи с миграционния натиск.

От ГЕРБ не виждат основание за предсрочни избори заради бежанската вълна. 

Построи се триста километра ограда от българската армия, сега се строи над сто километра допълнително. България е една от държавите, която над 80 процента се справя с това - тези, които са влезли нелегални мигранти у нас, да бъдат регистрирани, да бъдат обслужени и да стоят известен период, когато трябва да са тука. Ние, така да се каже, сме отличниците, най-малкото добре се справяме и си пишем домашното от страните, в които има някаква миграционна вълна към Европа. Моето мнение и на колегите е, че не считаме, че имаме нужда от свикване на Консултативен съвет, но, разбира се, решението е на президента, каза Валентин Радев от ГЕРБ, цитиран от БНР.

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев също не се съгласи с искането на лидера на „Атака“ за предсрочни избори.

Да се говори в днешния ден, че българското правителство не се справя с проблема с бежанците, това очевидно е против фактите и против логиката. В случая имаме много добре работеща институция. Това, че България е под огромна заплаха, всеки може да е. Ние не знаем какво ни чака утре, а пък е и най-малкият повод да говорим за предсрочни избори. Напротив. Аз мисля, че повече от всякога трябва да мислим за стабилността.

Предсрочни избори в момента няма да решат проблема с бежанската вълна, коментира Янко Янков от ДПС. Оценката му е, че държавата е закъсняла с реакцията си за кризата.

На този етап мисля, че общо взето се справяме много добре. Процесът няма да приключи, дори ще се капитализира, ще се увеличи. Тук не трябва да говорим за предсрочни избори и за повод за политическо разделяне. Трябва да си обединим усилията като държава и нация, да не създаваме проблеми по населените места. Трябва да направим така, че България да бъде спокойна държава. Труден е този процес, но не сме сами, каза той.

От ДПС не са против това президентът да свика КСНС заради бежанската криза, но според Янков по-важни за решаването на проблема са спешните политики и действията на държавата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!