ГЕРБ официално поиска оставката на Узунов за снимката с нацисткия поздрав

ОFFNews 16 юни 2017 в 21:50 3688 10

ГЕРБ поиска оставката на президентския секретар по антикорупция Пламен Узунов от парламентарната трибуна, предаде бТВ.

Според управляващите, Узунов трябва да бъде отстранен заради снимката, на която е преоблечен като Хитлер. 

Те обвиниха и БСП в двоен стандарт, защото в предишните случаи на снимки в редиците на управляващите с хитлеристка символика са искали оставки, а сега не.

„Реакцията на БСП дойде на четвъртия ден след избухването на скандала, когато не по своя инициатива, а в отговор на журналистически въпрос Корнелия Нинова заяви: „Президентът Румен Радев сам взима решенията за състава на екипа си, но демонстрациите на хитлеристки символи са недопустими, акъл на президента не даваме, но подобни хитлеристки символи и знаци са недопустими”, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Вече имаме двоен стандарт. Завръща се максимата от социализма, според която всички сме равни, но някои са по-равни, особено ако са приятели на президента”.

От своя страна президентът Румен Радев заяви, че не вежда причина да иска оставката на секретаря си по антикорупция.

Самият Узунов също заяви преди време, че не възнамерява да си подаде оставката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

9

ELPIDA

19.06 2017 в 16:37

neverland, много прав/а във всичките си изказвания.
Нямам какво да добавя.Поздравления.

14355

8

neverland

19.06 2017 в 15:24

Ако “виновно лице” не изпълни очаквано от тълпата, тогава другите политици влизат в ролята на доброто ченге(един вид, те се вслушват в народа и ще му помогнат да се реализира желанието му)и натискат “грешника”.

14355

7

neverland

19.06 2017 в 15:23

В подобна ситуация, нормалният ход е ако обществото се “възмути” чрез постове в интернет, журналистически натиск и вицове по колонките, засегнато лице трябва да се оттегли само(ако има доблест, достойнство и дъра бъра) под обществения натиск. Въпросът е какво се случва когато героят не е носител на горните ценности и не желае да се вслуша в желанието на по-гръмогласната част от обществото? Общественият натиск и желания, по принцип и понякога, се припознават и придобиват политическо измерение.
Според мен, повечето(по света) политици се предават още на етап обществен натиск, защото знаят, че рано или късно ще премине и в политически.

Клинтън какво го свали, обществения или политическия натиск?

На всякъде по света се събират компромати и за личния живот на политиците, които да се ползват за заплаха и рекет и евентуално в удобен момент да се пуснат на масите. Като се очаква електората да се “възмути” и да натисне политикът за оставка(например).

14355

5

neverland

19.06 2017 в 09:55

# helleborus

Че, всичко е безсмислено надуване на балона е така. Но все пак, мисля, че и по света го има този парадокс "компромати от личния живот". Разни политици и президенти, които на младини са употребявали наркотици, извършвали различни пакости и сега тези неща им се изваждат, за да ги злепоставят, въпреки че в служебното си положение са перфектни.

16008

3

Nik68

17.06 2017 в 14:22

Оставка. Няма такъв филм обяснил бил. За едно може за други не. То не бе вой не бе чудо, сега - дай да му влезем в положението на нашто момче. И защо. Само защото е наше не е достатъен аргумент в нашия случай.

26179

1

ELPIDA

16.06 2017 в 22:23

Добре бе, дебили от Парламента,Узунов обясни сто пъти при какви обстоятелства и преди колко години е направена снимката.
Ами обърнете се, ей така в неформален разговор за съвет към акад. Сендов или п-р Минко Балкански / в момента е в БГ/ ! Те поне не са скарани нито с логиката , нито с духовността; и ги попитайте защо не искат да се върнат да живеят в България?!
 
X

Подкастът на OFFNews