ГЕРБ канили едни от АБВ да останат, гонили други да си ходят

OFFNews - Бургас 11 май 2016 в 21:37 4036 10

"Нехигиенични похвати са оказвани върху представители на АБВ, след решението партията да оттегли подкрепата си за властта". Това коментира в Бургас нейният заместник – председател Румен Петков. Той отново подчерта, че решението на техните членове да си подадат оставките е било лично и е проява на морал. От думите на Румен Петков стана ясно, че на част от техните кадри е било предлагано да останат на постовете си, въпреки решението им за напускане, под формата на експерти. Други пък са били пристискани да си подадат бързо оставките:

Няма да скрия, че върху част от тях са упражнявани нехигиенични похвати. Нали - тука, да помислим, дали няма като експерт да се ангажираш. Да звънят на заместник – областния управител на област… Да не ги споменавам конкретно. „Премиерът чака до утре, до 8:30 твоята оставка“, значи че министър – председателят си мисли, че някой реформатор може да се е прокраднал в нашите редици. Той стигна дотам, че уволни заместник – министърката на спорта Нина Найденова, която е в Китай, в служебна командировка. Да я изчака женицата, като дойде ще си подаде оставката. Сега – как от Китай да си връчи оставката“, коментира Румен Петков.

Според него, такава припряност издава нервност и неспособност да се овладее положението.

Румен Петков добави, че не изключва предсрочни избори и че личните му очаквания са, че кандидатът за президент на ГЕРБ ще е Бойко Борисов. Петков поясни, че не трябва да се търси връзка с решението им да оттеглят подкрепата към кабинета с отминалия конгрес на БСП.

Това е абсурдна теза, това е клише. Това е опорна точка, в недотам запълнени глави. Що не го обвързаха с конгреса на ВМРО, където президентът каза, че като лява, социална патриотична формация, търсим президент с много ясна патриотична значимост. Що не го обвързаха с конгреса на Народния съюз, където президентът направи едно приветствие, президентът Първанов имам предвид, не недоразумението Плевнелиев, където той говори достатъчно ясно и категорично за неоходимостта от формирането на широк, политически спектър, който да излъчи, да номинира, да подкрепи и да спечели с президентска двойка, която да отговаря на обществения интерес“, добави Румен Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

9

Izalina

11.05 2016 в 23:37

Това заглавие колко пъти още ще се промени? Момент да погледна и съдържанието, че да не окажем извън темата накрая...

63994

8

Red or Dead

11.05 2016 в 23:11

““““....поне НЕ БЕШЕ ГЕЙ.....““““““

Не знам несъзнателно ли си употребил...МИНАЛО време, щото може и да е претъпял нужната трансформация в тази ПРАВИЛНА посока:)
Освен това всички чухме от НЕГОВИТЕ устенца как споделяше в хасиендата в Банкя, че “било модерно да си ПИДАЛ“...

63994

7

Red or Dead

11.05 2016 в 23:01

“““...Ред, отцепниците от червената идея. Параноя, нещо...“““

Няма параноя, бре, май ти нещо го увърташ.....в ролята на какъв говориш ТИ за отцепници....и го свързваш с....“червената идея“(просто е невнятно)......виж си коментара, ачик, ачик си говориш за..БОСТАНЯ...

И де факто, те никога не са декларирали....“отстъпление от червената идея“......

63994

3

Red or Dead

11.05 2016 в 22:27

“““....... проблеми на отцепниците ...““““““

Отцепници от КОЕ..!?!?!
Ти да не се въртолиш у БОСТАНЯ....самото им присъствие си беше ПОРНОГРАФИЯ от най-к.рвенски тип, таково КВАЗИМОДНО “управление“ България не познава...

29585

2

Izalina

11.05 2016 в 21:46

Хигиена, а?
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков