Ген. Атанасов: Докато Станишев ходи из Брюксел, Доган стиска палци за парите за регионално развитие

OFFNews 04 юли 2014 в 08:50 5139 6

Атанас Атанасов
Според Атанасов има задкулисен кадрови център между сараите на Ахмед Доган в Бояна и Библиотекарския университет.

Докато Станишев ходи из Брюксел да събира подкрепа за еврокомисар, докато Доган стиска палци на Искра Михайлова да стане шеф на комисията по регионално развитие, защото там се разпределят едни средства, тук ни занимават с дъвки. А наемникът Орешарски стиска зъби и не подава оставка.

Това каза в студиото на bTV Атанас Атанасов от Реформаторския блок, в комента за предложените промени в Наказателния кодекс за налагане на затвор за дестабилизиране на банковата система. Тези промени той нарече "дъвка", с която се отклонява вниманието от по-важни неща.

Според него няма необходимост от въвеждане на нови наказания за дестабилизиране банките, тъй като в Наказателния кодекс има такива разпоредби. 

Атанасов обясни, че кадровата политика е тази, която залага мини за следващите правителства и най-вече за служебното. 

„Когато една войска е загубила битката и тръгне на отстъпление, на полето излизат нейните сапьори, за да минират полетата”, каза той и поясни, че премиерът не подава оставка, за да може в последния момент да се направят назначения, които да да минират цялата държава с „калинки”.

По думите му има задкулисен кадрови център между сараите на Ахмед Доган в Бояна и Библиотекарския университет. Именно там щели да се завърнат като преподаватели мнозина от управляващите в момента, предрече Атанасов.

Той разкритикува кадровата политика в спецслужбите и посочи, че в ДАНС подборът и назначенията са под всякаква критика. „ДПС никога не е кадрувало толкова нагло в сектор „Сигурност”, смята Атанасов. Според него властта ще приеме спешно нов Закон за МВР с цел обслужването й по време на изборите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша