Гардовете от скандала в Росенец отново са на работа в НСО

Йорданка Веселинова 02 юли 2021 в 18:15 7391 1

Снимка Архив - FB/Христо Иванов

Гардовете от скандала в Росенец са възстановени на работа в Националната служба за охрана, съобщиха Христо Иванов и Ивайло Мирчев от "Демократична България".

Миналото лято бодигардовете на Доган изтласкаха във водата съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов и активисти на партията - по този начин им беше отказан достъп до плажа "Росенец", за който по-късно стана ясно, че е публична собственост. След скандала беше разкрито, че гардовете работят в НСО, последваха и дисциплинарни уволнения. Малко след това Ахмед Доган се отказа и от охраната от НСО.

Днес обаче стана ясно, че двамата служители на НСО са били възстановени на работа, след като са обжалвали в съда своето уволнение. Основанието - уволнени са от човека, извършил проверката - ген. Емил Тонев, който след скандала стана и шеф на НСО.

"Румен Атанасов и Калин Гаджев - тези, които два пъти хвърлиха българския флаг, са възстановени на работа в НСО. След случая "Росенец" започна проверка в НСО, след края на която двамата служители бяха уволнени заради множество нарушения", заяви днес Ивайло Мирчев.

Той коментира, че едно от нарушенията е отказът им да се легитимират, което по закона на НСО са длъжни да направят.

Атанасов и Гаджев са подали заявления за възстановяване на работа в НСО, в резултат на което са в процес на получаване на допуск до класифицирана информация, или са го получили и вече са възстановени, заяви Мирчев

Според вътрешна информация, с която разполагат от "Демократична България", двамата вече са възстановени на работа.

Христо Иванов съобщи, че ще поискат официално потвърждение чрез заявление за достъп до обществена информация до НСО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1806

1

Nick Ivanov

03.07 2021 в 09:03

Тия гардове от НСО трябва да бъдат оставени на работа. Двамата да се пратят на 12ч смени да бичат стойки пред някой неизмазан селски нужник, от ония, външните.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews