Фандъкова: ПСА трябва да бъде преместен, 3-4 палатки няма да попречат

OFFNews 16 август 2023 в 09:49 1995 1

Йорданка Фандъкова

Снимка БГНЕС

Йорданка Фандъкова

Паметникът на съветската армия (ПСА) трябва да бъде преместен, заяви кметът на София Йорданка Фандъковa в сутрешния блок на bTV.

Фандъкова припомни, че Столичният общински съвет (СОС) е взел преди няколко месеца решение за демонтаж и го е изпратил на областния управител. Паметникът е държавна собственост, това след дълги години атаки беше прието, защото има документи за това. Областният управител и премиерът вече изразиха своята позиция, че ще изпълнят това решение, добави кметицата.

По повод палатковия лагер пред паметника в знак на протест срещу преместването му, Фандъкова заяви, че няма разрешение и съгласуване за поставяне на палатки. Сезирала съм полицията, 3-4 палатки едва ли могат да попречат на преместването, каза тя.

Метрото

В момента се строят три километра от разширението на столичното метро към квартал „Левски“. Очаквам да започнем и шест км през „Слатина“ към "Цариградско шосе" и още един километър в „Обеля“, има и още десетина километра планирани, каза кметът на София.

За 15 години изградихме 80% от съществуващото метро. То вече е 52 км с три метролинии, припомни Йорданка Фандъкова.

Жълтите павета

Около 30% от жълтите павета са пренаредени, отбеляза тя по повод пренареждането им в центъра на София. Това е символът на София, не сме платили нито един лев от 206 000, каквато е цената, каза столичният кмет и подчерта, че ако фирмата не се справи, няма да бъде платено. Наложих санкция от 100 000 лева за увреждане, припомни тя. 

На въпрос кой ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София, тя отговори, че това ще стане ясно в началото септември. Минаха номинационните събрания на ГЕРБ, предстои да разгледаме номинациите, имаме достатъчно голям избор. Предполагам, че в началото на септември ще вземем решението за кандидата на ГЕРБ, имаме номинирани за районни кметове, подготвяме листа за общински съветници, каза още Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

805

1

Peshokonya

26.08 2023 в 00:35

Палатките няма да попречат, но тъпата гъска Фандъкова го защитава до последен куршум и до последна капка кръв!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки