Фандъкова: Моята голяма болка са жълтите павета. Разпоредила съм ежедневен контрол на ремонта

OFFNews 29 юли 2023 в 12:41 2437 5

Йорданка Фандъкова

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Йорданка Фандъкова

Разпоредила съм ежедневен, непрекъснат контрол на ремонта на жълтите павета, заяви пред Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

В момента на жълтите павета пред Народното събрание тече пореден ремонт. Миналата година пак имаше два ремонта, по време на които имаше няколко документирани случая на работници, чупещи жълтите павета с чук, за да ги наместят в настилката. 

"Моята голяма болка са жълтите павета. Те са знакови за София и за всички софиянци. Знаете, че настилката беше безобразно наредена. Поканих едни от най-добрите експерти, дадохме всичко от себе си. Сега остава строителите да си свършат работата", каза днес Фандъкова.

Тя обясни, че е разпоредила представител на строителния надзор и на общината да са на мястото на ремонта по всяко време. Заместник-кметът е по пет пъти на ден там, ако трябва и по цял ден ще стои.

"Ако и този път фирмата, която е една от най-големите строителни фирми в България, си позволи да не се справи с тази задача, не просто няма да ѝ бъде платено и ще бъде санкционирана по целия договор, но това за мен ще означава че фирмата може би има други цели", заяви Йорданка Фандъкова. 

По думите ѝ указанията, които представители на общината дават на работниците на място, не се изпълняват. Два пъти от началото на пренареждането заместник-кметът лично връща работниците отново за преработка, добави тя.

"Няма да оставим този малък участък да компрометира всичко, което е свършено в София", обеща Фандъкова.

В момента в София се работи по 20 големи структуроопределящи за града проекти, посочи кметът. Не говоря за обикновените ремонти, които всяка година се правят, а за проекти, които дават перспектива за развитието на града за десетилетия. В момента, наред със строителството на метрото, са пробивите на бул. „Филип Кутев“ и „Тодор Каблешков“. Тук не говорим за ремонти, а за изцяло ново строителство на нови булеварди, които променят средата, не само в кварталите, през които минават, обясни Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

6

Mateevk

31.07 2023 в 09:17

А пък моята голяма болка са чупещите се и падащи плочки в подлеза пред НДК. Толкова калпава работа не съм виждал! Практически не е възможно да слезе и се качи човек безопасно по стъпалата откъм бул.Витоша. Пред очите ми една жена падна и за малко не се преби лошо. Ремонтът го правиха за председателството ни на ЕС и плочките малко след това започнаха да се трошат. Този подлез беше едно от култовите места в София. Сега прилича на обществена тоалетна.

2073

5

Johnny B Goode

30.07 2023 в 08:47

По-скоро ти Данче си им голямата мъка на жълтите павета.

17439

4

мнение от IP

29.07 2023 в 21:18

И защо заместник-кмета трябва да наздирава? Нямат ли си технически ръководител в тази "голяма строителна фирма"? А нямат ли практика, който не се справя с работата си търси друга? И последен въпрос - няма ли други фирми?

1419

3

Dido

29.07 2023 в 19:58

Преди време, преди много време, си мислехме, че по-зле от СС като кмет нЕма на къде, ама нА - има!Дойде Лойко и после назначи тая ухилена пачА...Как се радвам, че се махнах от тази прокажена и наблъскана селяндурия, наричана "европейска столица"!!И малките, областни градчета в Еленски Балкан, си имат дертове, ама такива непукисти, като гражданско общество, каквито ГИ НЯМА в София и Варна, пр. - НЯМА нийде другаде из страната!Проблемът на София, казваха преди години, е че НИКОЙ НЕ Е ОТ София!!!!

22548

1

dolivo

29.07 2023 в 18:27

Емпатично за павета, хехе
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки