Еврокомисията посочи гафовете в кандидатурата ни за ЕМА

OFFNews 30 септември 2017 в 15:57 10602 3

Снимка ema.europa.eu

Централата на ЕАЛ в Лондон

Европейската комисия представи днес оценката си за кандидатурите на държавите от ЕС, които желаят да приемат европейските агенции по лекарствата и банковия надзор след преместването им от Лондон, съобщава БТА. Преместването се налага заради предстоящото напускане на ЕС от Великобритания.

В оценката за кандидатурата на София за домакинство на агенцията по лекарствата е записано, че предложението не посочва каква е честотата и продължителността на полетите от и до София.

Не е уточнено и какви са възможностите за намиране на работа в българската столица.

Допълва се, че в предложението не са представени план за преместването на агенцията, нито цената, срещу която институцията да използва предоставените помещения.

Отчита се липсата на посочени специални условия за цената и осигуряването на необходимата инфраструктура.

ЕК уточни, че днешните оценки не са класация, както и че решението се очаква да бъде взето от Съвета на ЕС. Вероятно гласуването в Съвета ще бъде през ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

3

yoghurt

30.09 2017 в 19:39

Квалификацията "Мордор" е белег за капацитет на мозъка ниво холивуд (демек, под дъното) .

20699

2

Новак

30.09 2017 в 18:43

Това не са гафове, а констатация на обективни факти. Гаф беше тъпото представяне на кандидатурата - едва ли някой иска да живее в Мордор. Там доколкото си спомням живееха орките. Но това се получава когато всичко се прави с само идеята да се взимат пари от Европа.
Вчера писаха, че 80-90 % от служителите в ЕМА биха напуснали ако седалището се премести в София, Букурещ или Варшава. Това е имиджът, който сме си изградили, а не мокрите сънища на Боко.